Σχετικά με  δημοσιεύματα για τη δημιουργία νέου κόμματος από τον Γ.Παπανδρέου

Αυτά είναι σενάρια κι εμείς δεν μπαίνουμε σε σχολιασμό σεναρίων. Αντίθετα αυτό που προσπαθούμε  είναι να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συσπείρωση των δυνάμεών του ΠΑΣΟΚ και των ευρύτερων δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι συσπειρωμένα σε αυτή την προοπτική και πολύ περισσότερο ο κόσμος ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν πολίτες  που είναι αποστασιοποιημένοι. Εμείς πιστεύουμε ότι με τις θέσεις μας και με τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε και αυτοί θα κατανοήσουν ότι η παρουσία του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Δημοκρατικής Παράταξης είναι χρήσιμη για τον τόπο, προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες για την προοπτική της χώρας μας και αυτό θα δείτε ότι θα αποδειχθεί όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Χθες ξεκινήσαμε με μία μεγάλη εκδήλωση για τη διαμόρφωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων με τη συμμετοχή πάρα πολλών στελεχών από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Εκεί μίλησε ο κ. Βενιζέλος, μίλησαν κορυφαία στελέχη και ήδη σε όλη την Ελλάδα γίνονται εκδηλώσεις και συζητήσεις που αφορούν στο μέλλον και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Υπάρχει μία απευθείας επικοινωνία με το λαό, με τους δημοκρατικούς πολίτες. Ο κ. Βενιζέλος το Σάββατο θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Καστοριά, οι δυνάμεις και οι μηχανές μας είναι στο φουλ όπως καταλαβαίνετε.

 

Σε ερώτηση  για το όνομα του ψηφοδελτίου σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση μετά από αποτυχία εκλογής ΠτΔ

Αυτό έχει λυθεί κ. Τσαπανίδου. ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη θα είναι το ψηφοδέλτιο. Εδώ θέλουμε να συμμετέχουν όλα τα στελέχη μας που έχουν διάθεση να προσφέρουν σε αυτή τη μάχη και θέλουμε κι ένα μείγμα παλιών και νέων στελεχών. Πιστεύω ότι θα συμμετάσχουν όλοι, δεν έχει πει κάποιος κάτι διαφορετικό. Η δική μας στόχευση είναι να βγούμε τρίτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές.  Πιστεύουμε ότι είναι ένας στόχος τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε, γιατί το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε τα βάρη μιας μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μάτωσε και το ίδιο γιατί έμεινε μόνο του, τουλάχιστον την πρώτη περίοδο. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει επίγνωση αυτής της τεράστιας προσπάθειας που έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.

 

Σχετικά με τη φημολογία για τρίτη ψηφοφορία με άλλον υποψήφιο

Η χθεσινή ανακοίνωση έλεγε για τις τρεις ψηφοφορίες για τον κ. Δήμα. Εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοιου είδους σεναριολογία που ουσιαστικά αποσταθεροποιεί ή διασπά ένα μέτωπο. Θέλουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι διαδικασίες επισπεύστηκαν γιατί ακριβώς θέλουμε μέσω αυτής της επιλογής να δείξουμε ότι η χώρα πρέπει να είναι σε μια σταθερή πορεία.

Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα άλλου προσώπου στην τρίτη ψηφοφορία. Εκτιμώ ότι όλοι οι βουλευτές τώρα θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα δώσουν θετική ψήφο για τη σταθερότητα της χώρας. Διότι η πολιτική αβεβαιότητα όλου του προηγούμενου διαστήματος και η πολιτική ανασφάλεια έδωσαν τη δυνατότητα στους δανειστές να ζητούν και να απαιτούν σκληρά μέτρα, τα οποία όχι μόνον δεν πρέπει να ληφθούν, αλλά αντιθέτως είναι παράλογα περιττά και βλαπτικά για τη χώρα από τη στιγμή που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα επιδόσεις στα δημοσιονομικά μας, στα θέματα των ρυθμών ανάπτυξης και στο εμπορικό μας ισοζύγιο.      Και τώρα είναι η ώρα η Ελλάδα να αναπνεύσει να πάει μπροστά και να μπει σε μια καινούρια εποχή και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι βουλευτές, όσες διαφορετικές απόψεις κι αν έχουν και θα πρέπει να ξεχωρίσουν το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές και επιλογές.

 

Για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το δικαίωμα φοίτησης του Ν. Ρωμανού

Χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πήρε μία πρωτοβουλία για νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας που είχε καταθέσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτη αφορά στο να έχουμε μία ορατή και πρακτική λύση στα προβληματα που ανιμετωπιζουν οι κρατούμενοι που είναι φοιτητές, ώστε να μπορούν άμεσα να εκπληρώσουν αυτό το δικαίωμά τους. Και πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία που πήραμε σήμερα μπορεί να ευοδωθεί στη Βουλή και να δώσει λύση σε ένα θέμα που δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές εντάσεις.