Επιμένουμε στην Εθνική Συνεννόηση, στη λογική της Εθνικής Στρατηγικής σε δύο κατευθύνσεις: πρώτον, τα εθνικά θέματα και δεύτερον τα μεγάλα μας οικονομικά θέματα

Στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παύλος Χρηστίδης. Αρχικά δήλωσε για τη συνάντηση των κ. Παπανδρέου και κ. Θεοχαρόπουλου ότι είναι «μια θετική συνάντηση, είναι καλό που μετά τις 24 Ιουνίου, όταν είχε συναντηθεί η κ. Γεννηματά με τον κ. Παπανδρέου, υπάρχει ξανά μία προσπάθεια εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Στην ερώτηση εάν βλέπει καμία προοπτική συνεργασίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απάντησε ότι «από τον Ιανουάριο του 2016 έχει γίνει η πρόταση προς όλα τα κόμματα και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς, ακόμα και στα πρόσωπα και στον κόσμο που ανήκουν στην Κεντροαριστερά, έχουν σταματήσει οι συζητήσεις με την ηγεσία του Ποταμιού αλλά συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο και είναι θετικό ότι εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπάρχει μια κινητικότητα, αυτό είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε ως θετικό.» Ενώ στα σενάρια συνεργασίας απάντησε ότι «υπάρχει ένα γνωστό πλαίσιο το οποίο μπήκε τον Ιούνιο του 2016 με πολιτικές, ιδεολογικές και αξιακές γραμμές και με το ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ. Εμάς, ως βάση, μας ικανοποιεί και πάνω σε αυτό θέλουμε να κτίσουμε μια μεγάλη κεντροαριστερά.»

Για την αντιμετώπιση της κρίσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέφερε «δυστυχώς, έχει δηλητηριαστεί ο πολιτικός λόγος, έχει γίνει ακραία διχαστικός, αυτό είναι κάτι που βλέπουμε και στη Βουλή όποτε γίνεται συζήτηση. Επιμένουμε στην Εθνική Συνεννόηση, στη λογική της Εθνικής Στρατηγικής σε δύο κατευθύνσεις: πρώτον, τα εθνικά θέματα και δεύτερον τα μεγάλα μας οικονομικά θέματα. Στο ζήτημα του χρέους, της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και φυσικά τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική. Η κ. Γεννηματά είναι η μοναδική Πολιτική Αρχηγός η οποία υπερασπίζεται, το έκανε και πριν από λίγες μέρες, την Εθνική Στρατηγική της χώρας όταν είναι έξω.»

Για την απόφαση του ΣτΕ με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών συνέχισε η συζήτηση με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δηλώνει ότι «περιμένουμε την απόφαση των Δικαστών κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα τιμήσουμε και θα σεβαστούμε. Κακώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Θα μπορούσαν να δοθούν λύσεις που θα ήταν σύμφωνες και με το πνεύμα και με το γράμμα του Συντάγματος, έτσι όπως περιγράφεται στο άρθρο 15 παράγραφος 2, όπου αποκλειστικά αρμόδιο είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Για να ρυθμιστεί το θέμα αυτό είχε γίνει και μία τελευταία απόπειρα το 2003, αλλά άλλαξε η κυβέρνηση.
Ορθώς επιχειρήθηκε να μπει μια τάξη αυτό όμως το οποίο παραλείπεται να αναφερθεί είναι ότι υπήρχαν έσοδα όλα αυτά τα χρόνια από τη λειτουργία των καναλιών.
Η τάξη αυτή κατά την άποψή μας δεν έγινε με το σωστό τρόπο. Από τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν οι άδειες, από το θέμα των τεσσάρων αδειών και του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, το οποίο στη συνέχεια ξεχάστηκε, μέχρι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν 2000 άνθρωποι, είναι κάτι το οποίο αποτελεί πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει μόνο ως κριτήριο το ζήτημα της οικονομικής δυνατότητας.» Η συζήτηση έκλεισε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παύλο Χρηστίδη να αναφέρει την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις τηλεοπτικές άδειες δηλώνοντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες άδειες, περίπου 10. Ας ζητηθεί ένα πλαφόν 20.000.000 – 30.000.000 ευρώ, που είναι ένα ποσό που φτάνει αυτό που έχει μαζευτεί, με δεδομένο ότι θα μπει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να ελέγχει τη διαδικασία και προφανώς τον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες, για να διασφαλίζεται και η ποιότητα και να ρυθμιστεί το Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έτσι όπως προβλέπει το Σύνταγμα».