Απο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τα ψέματα της Κυβέρνησης , όπως είχαμε προβλέψει, θα αποκαλύπτονται δυστυχώς όλο και πιο έντονα, μέρα με τη μέρα.

Τα πρώτα από τα μεγάλα θύματα της πρόσφατης ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» είναι  πάνω από 100.000  χαμηλοσυνταξιούχοι που θα χάσουν το ΕΚΑΣ και θα δουν από τις αρχές Ιουλίου να μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους μέχρι και  50% . Μάλιστα καλούνται να επιστρέψουν και όσα έχουν λάβει μέχρι 30/6/2016, γιατί υπάρχει αναδρομική ισχύς από 1/1/2016!!!

Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που ελάμβανε 700 ευρώ εκ των οποίων 230 ευρώ ΕΚΑΣ ότι το εισόδημά του περιορίζεται από 1/7/2016 στα 470 ευρώ και όχι μόνο, γιατί στην καλύτερη περίπτωση για τους επόμενους 12 μήνες θα παρακρατηθούν από τη σύνταξή του 110 ευρώ για να επιστραφούν τα καταβληθέντα μέχρι 30 Ιουνίου.

Άρα για τα επόμενα χρόνια θα έχει μείωση 33% του εισοδήματος. Ενώ το επόμενο 12μηνο καλείται να ζήσει, ο ανωτέρω συνταξιούχος όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι, με μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ , δηλαδή το μισό ακριβώς σε σχέση με αυτό που έπαιρνε πριν την «μεταρρύθμιση» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που δήθεν «προστατεύει» τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δεν είναι όμως οι μόνοι που θα πληρώσουν τη νέα  «υπερήφανη διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης. Ακολουθούν οι συντάξεις χηρείας με μειώσεις 28% και συντάξεις ατόμων με αναπηρία , όπου οι μειώσεις θα είναι μέχρι 30%. Ακολουθούν οι νέοι συνταξιούχου με μειώσεις 20% κατά μέσο όρο, οι παλιοί συνταξιούχοι με μειώσεις μέχρι 40% στις επικουρικές τους συντάξεις κ.ο.κ.

Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση πανηγυρίζει.