Μετά τη συνάντηση με Γ.Γ Δημόσιας Τάξης (21∕1∕2016), εκδόθηκε από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ η παρακάτω ανακοίνωση:
Αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα του Τομέα Απόστολο Ψωμά, αποτελούμενη από την Αναπληρώτρια Γραμματέα Χρυσάνθη Αδαμακοπούλου και τα μέλη Βασίλειο Χρήστου, Άγγελο Αγραφιώτη, Μιχαήλ Τολίκα και Γεώργιο Φωτεινόπουλο, πραγματοποίησε συνάντηση την Πέμπτη 21-1-2016 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη και τον Υπασπιστή του κ. Γούτο με αντικείμενο το θέμα της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την συνάντηση αυτή εκφράστηκε στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης η βούληση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει κάθε θεσμική αλλαγή προς προοδευτική κατεύθυνση στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο τομέας της ασφάλειας του πολίτη δεν επιδέχεται μικροκομματικές πολιτικές και λαϊκισμούς, ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι τόσο προς όφελος των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά κυρίως προς όφελος των πολιτών – δεκτών των υπηρεσιών αυτών.
Εκφράσαμε την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ προς τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, καθώς αυτές αποτελούν ουσιαστικά αναδιάταξη και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο νομού με στόχο οικονομίες κλίμακας και όχι συνολική και μελετημένη αναδιάρθρωση που απαιτείται από τα σύγχρονα προβλήματα (μεταναστευτικό, έξαρση βίαιης εγκληματικότητας, αύξηση δεικτών αστικών αδικημάτων, τρομοκρατία κλπ) που αντιμετωπίζει η Χώρα.
Ο κ. Αναγνωστάκης από την πλευρά του τόνισε ότι οι παρούσες υπηρεσιακές ανάγκες επέβαλαν τη σχεδιασθείσα αναδιάταξη –όπως και ο ίδιος τη χαρακτήρισε- των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και ότι έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας με αντικείμενο την μελέτη του συνολικού επανασχεδιασμού του τρόπου λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ., κάτι το οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει εδώ και χρόνια. Το δε σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη παραδοθεί από τον ίδιο στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τόσκα και αναμένεται μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού και την έγκρισή του και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος
Σημειώσαμε προς τον κ. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης ότι όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, προοδευτικές αλλαγές και προσπάθειες εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών και εν γένει του χώρου της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πραγματοποιηθεί επί ημερών ΠΑΣΟΚ και για τον λόγο αυτό, παρά το καλό κλίμα και την ειλικρινή διάθεση συνεννόησης μέσα στην οποία διεξήχθη η συνάντηση μας, θα παραμείνουμε αυστηροί κριτές της σημερινής Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για το καλό των πολιτών, των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ. και του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα.