Από τον Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τεσσάρων υπουργών της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με περισσή και αχρείαστη αλαζονεία,συνεχίζουν την προσπάθεια παραπληροφόρησης και δεν είπαν τίποτα άξιο λόγου για τους χιλιάδες αγρότες που αγωνιούν στους δρόμους.

Η ουσία παραμένει αναλλοίωτη το ασφαλιστικό που προωθείται αποτελεί συμπλήρωμα του φορολογικού που η συνδυασμένη εφαρμογή τους εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα, δημεύοντας ουσιαστικάτο εισόδημα του αγρότη.

Η κατάργηση του ΟΓΑ, με την κατάσχεση των επιδοτήσεων των αγροτών και μέσα στην κρίση,γίνεται για τηνχρηματοδότησηελλειμμάτων άσχετων με την αγροτική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε αφορολόγητες και ακατάσχετες τις αγροτικές ενισχύσεις καθώς και τα20 δις έτοιμουςπόρους της ΚΑΠ που αδυνατεί να αξιοποιήσει.

Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα εισοδήματα των αγροτών δημιουργεί αναπτυξιακά αντικίνητρα, οδηγεί στην διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών οδηγεί την ύπαιθρο στο μαρασμό και ευνοεί την παραοικονομία, την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή. Η Ελληνίδα αγρότισσα μένει ουσιαστικά ανασφάλιστη.

Η κυβέρνηση έκλεισε από σήμερα τους δρόμους επικοινωνίας με τους αγρότες. Οι αγρότες, τον δίκαιο αγώνα των οποίων στηρίζουμε ως ΠΑΣΟΚ, πρέπει να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας με την κοινωνία, τους άλλουςπαραγωγικούς φορείς και εργαζόμενουςώστε μαζί να βρουν λύσεις και να αναδείξουν τα απόσταση ανάμεσα στα εύκολα ψέματα και τα έργα τηςκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.