Ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε οποιαδήποτε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα ο Υπουργός Μεταφορών που θα παρακολουθούσε αδιάφορος την καταστροφή του εισαγωγικού κι εξαγωγικού εμπορίου της χώρας του, με τον αποκλεισμό της βασικής σιδηροδρομικής γραμμής για πάνω από 50 μέρες χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση, ούτε καν επίσκεψη στα σύνορα, θα είχε πάει σπίτι του. Ο κ. Σπίρτζης δεν «δακρύζει» ούτε για τις ζημιές άνω των 5 εκατ. ευρώ στην εθνική οικονομία, ούτε για την ενσυνείδητη υποθήκευση του σιδηροδρομικού εμπορευματικού τομέα, ούτε για τον οικονομικό εκτροχιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε για την ενίσχυση που προσφέρει σε ανταγωνιστικά του Πειραιά λιμάνια της Αδριατικής.

Οι Έλληνες εισαγωγείς κι εξαγωγείς, οι εταιρείες Logistics, ολόκληρος ο παραγωγικός ιστός της χώρας, απαιτεί από μια ανίκανη κυβέρνηση, τουλάχιστον να μην καταστρέφει ό,τι παραγωγικό και ανταγωνιστικό βρήκε.

Αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν.