Π.Χρηστίδης: Αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θα ήμασταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Β.ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Για τα δημοσιεύματα του EurActiv:

Το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε από το EurActiv, μπορώ να σας πω είναι προβοκάτσια και οφείλει και ο κ. Παπαδημούλης αλλά και ο αρθρογράφος να μας πει ποιες είναι αυτές οι ανώνυμες πηγές. Όλες οι επώνυμες πήγες μας διαβεβαιώνουν για ακριβώς το αντίθετο. Οι θετικές δηλώσεις που γίνονται για τη χώρα και οι θετικές εξελίξεις που γίνονται για τη χώρα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για το εσωτερικό ακροατήριο. 

 

Τα 5,4 και 3,6 δισεκατομμύρια μέτρα είναι αποτέλεσμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: 

Υπάρχει μία σχέση της αιτίας με το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ συν 3,6 δις που ζητάνε κάποιοι από τους δανειστές είναι ένα αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης πολιτικής, την οποία τη βλέπουμε όχι μόνο στο νομικό σκέλος της καθημερινότητας αλλά και στην εμμονή με την οποία κινείται η κυβέρνηση και στα ζητήματα εθνικής πολιτικής.

 

Για το «ξήλωμα» της Επιτροπής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τα σχέδια Φίλη για την κατάργηση ολοήμερων σχολείων:

Ξηλώνουν δέκα μέρες πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις την Επιτροπή η οποία καθορίζει τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκαλώντας ερωτήματα. Αυτά, λοιπόν, είναι ζητήματα τα οποία προκύπτουν δέκα μέρες πριν τις εξετάσεις και αλλάζουν όλον τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι διαδικασίες. Καταργούν τα ολοήμερα σχολεία, την ώρα που πριν από ένα χρόνο υποστήριζαν ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, ενώ τα κενά καλύφθηκαν μόλις τον Ιανουάριο του 2016.

 

Για τη διαπραγμάτευση: 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένααπολύτως σχέδιο να προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης. Τα μέτρα αυτά σε ένα χρόνο από σήμερα δεν θα μας είναι αρκετά. Το πακέτο – κάβα και όλα όσα θα πάρει η παρούσα κυβέρνηση έχουν στόχο να δώσουν αποτέλεσμα συγκεκριμένο για να μπορέσει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη και δεν έχουν σχέση με την πραγματική ελληνική οικονομία.

 

Για τη σχέση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και την στήριξη στην Ελλάδα: 

Ο κ. Πιτέλλα έκανε πριν από τρεις βδομάδες με την κ. Γεννηματά εξάωρη συζήτηση για το προσφυγικό. Αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ, να βάλει πλάτη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές θα ήμασταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στήριξη που παρέχεται από ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα είναι ευκαιρία την οποία δεν μπορεί η κυβέρνηση αυτή να την αναπαράγει για εσωτερική κατανάλωση. Εμείς στηρίζουμε απόλυτα την πορεία της χώρας μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, εδώ έχουμε και μία κυβέρνηση η οποία δεν κυβερνά. Δεν παίρνει καμία απολύτως απόφαση. Δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Δεν προχωρά στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

 

Για την ευθύνη πρώην στελεχών ΠΑΣΟΚ που τώρα είναι πρωτοστάτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το ζήτημα το ΚΕΕΛΠΝΟ: 

Οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν επί 30 χρόνια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτοί που ψήφισαν τέσσερα μνημόνια και πλέον είναι πρωτοστάτες της παρούσας κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε το 1 εκατομμύριο στο πόθεν έσχες σε εταιρείες οι οποίες ήταν παράτυπες, ένα μήνα πριν τις εκλογές και ψάχναμε τα πόθεν έσχες για βουλευτές και υπουργούς του.

 

Τέλος σχετικά με τα θέματα υγείας και για το πρώτο μνημόνιο: 

Οι 4.000 προσλήψεις στην υγεία είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αν από το 2010 είχαμε κάτσει όλοι μαζί σήμερα δεν θα ήμασταν στην κρίση.