Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Παρακολουθώντας όλη αυτήν την ώρα το επίπεδο αυτής της συζήτησης, θέλω να δηλώσω ότι πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτήν την εικόνα της Βουλής, που θυμίζει περισσότερο πεζοδρόμιο. 

Λυπάμαι πραγματικά γιατί τα πάθη του ελληνικού λαού συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση. Έχω πει πολλές φορές ότι μοιάζετε πολύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και όλη αυτή τη φασαρία την κάνετε ακριβώς για να κρύψετε τις ομοιότητές σας. Είστε οι δύο όψεις της συντήρησης. Να σας χαίρονται τα στελέχη σας και να προβληματίζονται όσοι σας ψήφισαν!

Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια! Αλλά σταματήστε επιτέλους να πληγώνετε την αξιοπρέπεια της Πολιτικής! Είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς! Τι κάνετε; Εγκληματείτε κατά του τόπου! Στέλνετε όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους στο εξωτερικό. Γυρίζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες την πλάτη σε αυτό που λέγεται «Πολιτική». Χάνεται η Ελπίδα! Κουβέντες χωρίς περιεχόμενο. Ποιον αφορούσε όλη αυτή η συζήτηση; Όλο αυτό το μακελειό; Κανέναν απολύτως!

Γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς τους εμετικούς διαλόγους! Ειχα την πολυτέλεια να μάθω την πολιτική αλλιώς, με άλλη στάση ζωής, με άλλο περιεχόμενο πολιτικής, δράσης, δουλειάς, αποτελεσματικότητας.

Aυτό που ζούμε είναι η πραγματική παρακμή.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Δεν περιμέναμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη
Το ξέρουμε ότι  τον εκφράζει απόλυτα.

Με την  μετατροπή όμως της πρότασης μομφής κατά Πολάκη, από τον Πρωθυπουργό σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση , ο κ. Τσίπρας ταυτίζει την Κυβέρνησή του, τα στελέχη του με τον Πολακισμό.

Είναι κωμικοτραγικό στις συνθήκες σήψης, παρακμής και συναλλαγής να ζητά ο κ.Τσίπρας την επιβεβαίωση της παρδαλής, περιστασιακής του πλειοψηφίας.

Θα του την δώσουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.

Δεν έχουμε καμία  αμφιβολία ότι η “καρέκλα της εξουσίας” τους ενώνει, όλον αυτό τον αχταρμά, ΣΥΡΙΖΑ, δεξιούς, ακροδεξιούς , γυρολόγους  κάθε είδους καιροσκόπους.

Όμως Κυριακή κοντή γιορτή.  Σε λίγο ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα διαπιστώσουν στις κάλπες ότι η Ελληνική Κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσαρμονία  με την λαϊκή βούληση.

Είναι μια Κυβέρνηση στην πόρτα εξόδου.

Ηττημένη και αποτυχημένη. Στην ουσία και στον πυρήνα της πολιτικής της. Εγκλωβισμένη στις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες της.

Αριστερή στα λόγια και δεξιά στην πράξη.

Με τις επιλογές της οδήγησε στην διάλυση της μεσαίας τάξης και στην φτωχοποίηση του Ελληνικού  λαού.

Καταδικάζει σε αργό θάνατο την Οικονομία, γιατί μας στέρησε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από την κρίση και την επιτροπεία.

Και τώρα απλά “παίζει καθυστέρηση”.

Με μοναδικό στόχο να απολαύσουν οι ένοικοι του Μαξίμου για λίγους ακόμη μήνες τη χαρά της εξουσίας και να ολοκληρώσουν τα οικονομικά deals τους.

Όμως αλήθεια μας γεννήθηκε μια εύλογη απορία.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε αυτή την συζήτηση;

Υπάρχει Ελληνίδα ή Έλληνας που δεν καταδίκασε την φασιστικής αντίληψης επίθεση του Πολάκη στον  Κυμπουρόπουλο;

Υπάρχει Ελληνίδα ή Έλληνας που δεν κατανόησε ότι μετά την πλήρη κάλυψη που του παρείχε, ο κ Τσίπρας και ο Πολάκης είναι απολύτως ίδιοι;

Ότι εκφράζει αυτά που πραγματικά θέλει ο κ. Τσίπρας; Είναι η φωνή του κυρίου του.

Όλοι τα γνωρίζουν αυτά, ακόμη και αυτοί που δειλά-δειλά  αποστασιοποιούνται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε γιατί η πρόταση μομφής;

Γιατί απλά ο κ.Μητσοτάκης βρήκε άλλη μια ευκαιρία να κρατήσει ζωντανό τον ετοιμόρροπο fake δικομματισμό.

Να συντηρήσει την πόλωση , να βάλει φωτιά στα τόπια. Το να χέρι νίβει τ άλλο.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Φυσικά δεν δίνουμε ψήφο  εμπιστοσύνης στη χρεωκοπημένη Κυβέρνηση. Αυτονόητο. Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε στον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ και στην “τυφλωμένη” από το πάθος για την εξουσία Νέα Δημοκρατία, να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, να διχάσουν για μια ακόμη φορά τους πολίτες.

Πάρτε το και οι δύο απόφαση.

Δεν θα σας αφήσουμε να εγκλωβίσετε τον Ελληνικό λαό στις αγωνίες και τις ανασφάλειες σας.

Δεν είστε ιδιοκτήτες του μέλλοντος του Ελληνικού λαού.

Εμάς θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.

Όλο και πιο δυνατούς, όλο και πιο έτοιμους με την δύναμη του λαού για την Πολιτική Ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου, η παράσταση τελείωσε, η αυλαία του τέλους πέφτει.

Αφήνουν όμως πίσω τους μεγάλη ζημιά και  βαριά κληρονομιά.

Ο κ. Τσίπρας από τα Χανιά ζήτησε να λειτουργήσουμε με “το κριτήριο της πραγματικότητας”. Το εκλαμβάνω ως αυτοκριτική του.

Ας δούμε λοιπόν την ωμή πραγματικότητα.

Απευθύνομαι στον Πρωθυπουργό.

Κύριε Τσίπρα,

Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα με τους χειρισμούς και τις υποχωρήσεις  σας στα Εθνικά Θέματα.

Με την συμφωνία των Πρεσπών παραδώσατε ταυτότητα και γλώσσα, κρατώντας ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού.

Οι προκλήσεις του κ.Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Κύπρο κλιμακώνονται. Εντείνονται διαρκώς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μελετημένη ανάπτυξη της τουρκικής επιθετικότητας, με πλήρη επισημοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού. Πραγματικά έχετε διερωτηθεί τι απέδωσε η πολιτική σας; Η ανταλλαγή επισκέψεων, οι συναντήσεις, οι συζητήσεις για τις οποίες δεν έχουμε ιδέα.  Τίποτα. Μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Γι αυτό και επαναλαμβάνω: Μην ακολουθήσετε την τακτική και τους χειρισμούς σας στο Σκοπιανό και τώρα.

Μην πάρετε καμία πρωτοβουλία που δεσμεύει την χώρα. Δεν είναι μόνο ότι δεν σας εμπιστευόμαστε.

 Δεν είναι μόνον ότι είναι θεσμικά αδιανόητο, μια απερχόμενη κυβέρνηση, της οποίας το συνταγματικό όριο από σήμερα είναι μόλις τέσσερις μήνες, να αναλάβει δεσμεύσεις για οποιοδήποτε πακέτο «λύσεων», που ενδεχομένως θα της προταθεί, ή, θα επιχειρηθεί να επιβληθεί de facto στην χώρα μας.

Αλλά είναι θέμα δημιουργίας ενός  εθνικού μετώπου, που είναι η προϋπόθεση επιτυχίας κάθε χειρισμού διεθνών σχέσεων. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας και του λαού.

Αποτύχατε οικτρά στην Οικονομία.

200 δις ευρώ στοίχισε στην οικονομία η πολιτική σας, παραδώσατε την Ελλάδα με τη θηλιά στο λαιμό σε επιτροπεία με όρους δυσβάστακτους.

Επιμένετε ακόμα στο τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των Κοινωνικών Παροχών.

Θέλετε να σας δώσω και συγκεκριμένα στοιχεία; Με το κριτήριο της  πραγματικότητας που ζητήσατε.

         Το Δημόσιο χρέος φθάνει τα 335 δις ευρώ, 181% του ΑΕΠ και υπονομεύει το μέλλον μας. Κατά 5% αυξήθηκε μόνο στο Δ τρίμηνο του 2018.

         Οι απλήρωτοι φόροι των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ ακόμη μόνο τους 2 πρώτους μήνες του 2019.

Υπό αναγκαστικά μέτρα κατασχέσεων βρίσκονται σήμερα 1,2 εκατομμύρια πολίτες.

         Η ανάπτυξη καρκινοβατεί. Το 2018 έκλεισε παρά τις προβλέψεις με ποσοστά κάτω του 2%, όταν θα μπορούσαμε το ΑΕΠ να αυξάνεται με διπλάσιους ρυθμούς.

         Οι επενδύσεις μειώνονται κατά 12% το 2018, διαψεύδοντας με στοιχεία τα κούφια λόγια του Υπουργείου Οικονομίας.

         Η ΔΕΗ κινδυνεύει. καταγράφει ζημιές 900 εκατ ευρώ, δημιουργώντας ένα μείζονα κίνδυνο για την Οικονομία.

         Οι μικρομεσαίοι οι ίδιοι, δηλώνουν στους Υπουργούς σας ότι τα μαγαζιά τους κοντεύουν να γίνουν “νεκροταφεία”.

Μπροστά στο φάσμα της ήττας, ανασύρατε – λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές – τα περίφημα θετικά μέτρα. Τις 120 δόσεις που είναι μόνον για λίγους και δεν δίνουν λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις .

Και χθες ουσιαστικά ξεκινήσατε τον  προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα.

Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφετε αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο.

Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρατε, 1 επιστρέφετε.

Και το χειρότερο. Αντί να διαπραγματευτείτε με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένετε σ’ αυτά που δεσμευτήκατε. Δεν έχετε ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξετε. Εξαγγέλλετε μελλοντικά μέτρα δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές, τα λεφτά που πήρατε με αφαίμαξη από τους πολίτες.

Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών σας, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν εξασφαλίζονται.

Τόσο εσείς, όσο και οι υπουργοί σας, δηλώσατε στο Ζάππειο ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο που τάχα το επεξεργαζόσασταν για πολλούς μήνες. Πως σας ξέφυγε λοιπόν και θα δώσετε δώρο Πάσχα μετά το Πάσχα; Και γιατί δεν το είπατε απλά, εκλογικό επίδομα;

Τέσσερα χρόνια τώρα παίρνετε κάθε χρόνο 800 εκ ευρώ από τους συνταξιούχους μέσω της αύξησης της εισφοράς υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και τώρα από αυτά τα 3,2δις που πλήρωσαν , τους δίνετε πίσω τα 800 και τα βαφτίζετε 13η σύνταξη. Ποιος θα σας πιστέψει;

Αλήθεια, γιατί ξεχάσατε να πείτε ότι παραλάβατε 13% ΦΠΑ στην εστίαση , το πήγατε στο 24% για να το επαναφέρετε στο 13% ; Πρέπει να σας χειροκροτήσουμε για αυτό;

Ή μήπως πρέπει να χειροκροτήσουμε την – πράγματι, απαραίτητη – μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, που γίνεται όμως κατόπιν εορτής, αφού οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πολλά νοικοκυριά δεν διαθέτουν πια ούτε τα στοιχειώδη – μία λάμπα , ένα ψυγείο και μία κουζίνα;

Για να μην μιλήσουμε για τις εξαγγελίες που αφορούν το 2020 και αργότερα – όλοι αντιλαμβάνονται πόση αξία έχουν…

Πήγατε πίσω ακόμη και από τον Νόμο του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αφήνοντας πάρα πολλούς μικρούς και  μεσαίους δανειολήπτες στην τύχη τους.

Εξαπατήσατε συστηματικά τους Έλληνες και πιο πολύ τη μεσαία τάξη και τους αδύνατους.

Μιλάτε  κύριε Τσίπρα για αύξηση του κατώτερου μισθού, και προσπαθείτε να κρύψετε, ότι αυτή θα εξανεμιστεί από την μείωση του αφορολόγητου.

Μιλάτε για μείωση της ανεργίας και κρύβετε  ότι το 50% των προσλήψεων είναι με μερική απασχόληση και μισθούς 400 ευρώ, ότι κόβετε μια θέση εργασίας στα δύο. 353.000 νέοι άνθρωποι αμείβονται σήμερα με μισθούς πείνας.

Μιλάτε για Κοινωνική Πολιτική,  κρύβετε όμως ότι μειώνετε δραστικά-στο Πρόγραμμα Σταθερότητας-κατά δύο δισεκατομμύρια αθροιστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία.

Την ώρα μάλιστα που τα Δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν και η Δημόσια Παιδεία διαλύεται με τα  Νομοθετήματά σας.

Στην Παιδεία, με το νόμοσχέδιο  Γαβρόγλου, δίνετε το τελειωτικό κτύπημα.

Διαλύετε τα Λύκεια, καταργείτε την Τεχνολογική Εκπαίδευση, και με τις μεθοδεύσεις σας για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση γεμίζετε ανασφάλεια δεκάδες χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους.

Θίγετε το φιλότιμο και προσβάλλετε τη νοημοσύνη των πολιτών κατ’ εξακολούθηση.

Τι να πρωτοθυμίσω…

Με τη στήριξή σας κ. Τσίπρα στον Πολάκη δώσατε αρνητικά μηνύματα.

Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της τζάμπα μαγκιάς και του έλα μωρέ.

Του εύκολου αφορισμού και του ωχαδελφισμού.

Αρνούμαστε να δεχθούμε γελοία ταυτοτικά επιχειρήματα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Βρίζεις επειδή είσαι αψύς Κρητικός.

Άρα

Σκοτώνεις με σαΐτες γιατί έχεις καλαματιανό DNA.

Παρκάρεις σε θέσεις ΑΜΕΑ γιατί είσαι Έλληνας.

Χτυπάς γιατί είσαι άντρας.

Αρνούμαστε να δεχτούμε το φασισμό της ταυτότητας.

Τον Πολακισμό. Την  αναλγησία και τον κυνισμό.

Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που του παρέχει ο Πρωθυπουργός. Έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.

Είναι η ίδια νοοτροπία και αντίληψη που επέδειξαν και στην τραγωδία στο Μάτι.  

Είναι αποδεδειγμένη η ανικανότητα και το μπάχαλο με τους χειρισμούς που επικράτησε. 102 νεκροί. Είναι όμως και η προσπάθεια εξαπάτησης των Ελλήνων με την απόκρυψη των νεκρών, που γνώριζαν ήδη ότι υπάρχουν όταν έστησαν το σόου με τον Πρωθυπουργό, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Εκείνη η φωνή που ακούγεται να λέει «υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους ανακοινώνουν» τους στιγματίζει και θα τους βαραίνει για πάντα. Όπως και το γεγονός ότι την ώρα που αποκαλύπτονταν στην τηλεόραση τα ντοκουμέντα για το Μάτι και τους νεκρούς , εκείνοι χόρευαν… Ανατριχιαστικό. Το μόνο σχόλιο που βρήκε να πει είναι ότι το ντοκιμαντέρ της τραγωδίας είναι ξαναζεσταμένο φαΐ. Τέτοια απανθρωπιά;

Διακριθήκατε για τις  καθεστωτικές αντιλήψεις σας και πρακτικές.

Στο όνομα της αριστεράς και της προόδου…

Ξαναφέρατε την λάσπη και τη συκοφαντία στην πολιτική ζωή. Αντιγράψατε τους πρώτους διδάξαντες σ’ αυτό , τη ΝΔ με την οποία συμπράξατε το βρώμικο 89.

Χρησιμοποιήσατε αδίστακτα τους θεσμούς, δεν διστάσατε να επιχειρήσετε τον  έλεγχο της Δικαιοσύνης, για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Καταπατήσατε τη βασική αρχή της Δημοκρατίας, τη διάκριση των εξουσιών.

Υιοθετήσατε τις πιο σκοτεινές θεωρίες συνωμοσίας, ψεκασμένων και μη,  από τα σενάρια για την “Πυθία”, έως την υπόθεση Γεωργίου, υπόθεση ντροπή για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Αλλά βέβαια έπρεπε να ταυτιστείτε με την Καραμανλική συνιστώσα που προσπαθούσε συστηματικά και με κάθε τρόπο να αποσείσει  τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση και να τα ρίξει στο ΠΑΣΟΚ. Άξιος ο μισθός σας τους βοηθήσατε σε αυτό. Τώρα όμως έρχεται η αλήθεια και είναι πικρή και γι αυτούς και για σας.

Με λίγα λόγια , αρνητική η πραγματικότητα κ.Τσίπρα, τα πεπραγμένα σας, αδυνατείτε να τα υπερασπιστείτε και προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από προσωπεία. Βρίσκεστε σε πανικό και απόγνωση.

Η πλατιά «απεύθυνση» έπεσε στο κενό. Οι γέφυρες κατέρρευσαν με κρότο. Δεν σας βγαίνει τίποτα. Τα παλιά σας πρότυπα καταρρέουν κι αυτά. Βέβαια για σας είναι απλά τα πράγματα. Τους απαρνηθήκατε, όπως τους PODEMOS.

Αλήθεια ο Ιγγλέσιας οτοστόπ έκανε και βρέθηκε μαζί σας στην Ομόνοια το 2015; Θα έρθει σίγουρα και η σειρά του Μαδούρο.

Ξέρετε από  στημένες λεμονόκουπες εσείς, ειδικεύεστε, το κάνετε και με τα στελέχη σας.

Αυτός είστε στην πραγματικότητα κ. Τσίπρα, αυτή είναι η πολιτική σας πραγματικότητα.

Τίποτε, δεν μπορεί πια να σας σώσει.

Δεν μπορείτε να παραμυθιάζετε πια κανέναν.

Ο Ελληνικός λαός σας ψήφισε για τιμονιέρη στη γέφυρα του  σκάφους της χώρας και όχι γεφυροποιό κάθε είδους συναλλαγές.

Ήρθατε ως δήθεν κόμμα των πολλών.

Φεύγετε ως κόμμα της διαπλοκής, ως ο φορέας εξυπηρέτησης μεγάλων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Εκφράζετε το πιο παλιό από το παλιό.

Ήρθατε ως πρώτη φορά αριστερά!

Φεύγετε ως η νέα δεξιά!

Αυτά κ.Τσίπρα με το κριτήριο της πραγματικότητας.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η χώρα δεν χρειάζεται απλά αλλαγή φρουράς.

Χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, αποτελούν την γνωστή, original παλιά δεξιά. Εκπροσωπούν την παράταξη που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2004-2009.

Είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν τις ανισότητες ως “φυσικό φαινόμενο”, που θέλουν να κόψουν τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος.

Που δεν πιστεύουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ξεκαθαρίζουν ότι είναι περιττές οι Συλλογικές Συμβάσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους.

Τώρα παραμονές των εκλογών ο κ.Μητσοτάκης θυμήθηκε ότι δεν πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο. Επί τρεις μήνες σφύριζε αδιάφορα όταν καταθέσαμε γι αυτό πρόταση νόμου. Δεν τη στήριξε.

Ο δε κ. Τσίπρας αφού το συμφώνησε και το ψήφισε μόνος του τώρα μας λέει ότι επί ημερών του δεν θα το εφαρμόσει. Κοροϊδευόμαστε πάλι γιατί ξέρει πολύ καλά ότι θα ισχύσει από το 2020 που δεν θα είναι Πρωθυπουργός.

Σας προκαλούμε να αφήσετε τα λόγια και τις κοκορομαχίες αδιεξόδου και να ψηφίσουμε την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την κοινωνική πολιτική που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική μας ομάδα.

Και επειδή πολλές και από πολλές πλευρές ανέξοδες ευαισθησίες εκφράστηκαν για τα άτομα με αναπηρία με αφορμή τη φασιστικής  αντίληψης επίθεση στον Κιμπουρόπουλο είμαι υποχρεωμένη να βάλω τα πράγματα στη θέση τους.

Είμαστε εμείς εκείνοι που με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόσαμε την πολιτική της ισότιμης ενσωμάτωσης των Ατόμων με Αναπηρία σε όλους τους τομείς. Στην εκπαίδευση, στην υγεία, την εργασία, την κοινωνική δράση, την ενεργό συμμετοχή την αυτοδιάθεση και αυτονομία.

Είμαστε εμείς που αντιταχθήκαμε στην δεξιά συντηρητική λογική που κρατούσε τα άτομα με αναπηρία στο Κοινωνικό περιθώριο και σε μια φιλανθρωπικού τύπου περιορισμένη και μόνο προνοιακή αρωγή.

Είμαστε εμείς που νομοθετήσαμε και δημιουργήσαμε τις δομές ένταξης, την βοήθεια στο σπίτι, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, την πρόσβαση των ανάπηρων στην Απασχόληση με συγκεκριμένα ποσοστά επί των προσλήψεων και στην εκπαίδευση, αλλά και στην οικονομική υποστήριξη τους για την καταρχήν κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους.

Και τι έπραττε τότε η ΝΔ; Αντιτάχθηκε σθεναρά στη δημιουργία του Κοινωνικού Κράτους.

Όταν μιλάμε για Κοινωνικό Κράτος, εννοούμε σταθερές και μόνιμες πολιτικές, υποδομές, μέτρα. Δεν αποτελούν στοιχείο ενός σύγχρονου Κοινωνικού Κράτους τα προσωρινά επιδόματα του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπέμπουν μάλλον σε λογικές ελεημοσύνης.

Λοιπόν αν θέλουμε πραγματικά την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία, είναι ώρα να συμφωνήσουμε για την ανάγκη ενός Σύγχρονου Κοινωνικού Κράτους, και τις απαραίτητες θετικές διακρίσεις που την διασφαλίζουν.

Καταθέτω το σχετικό απόσπασμα από την πρόσφατη Πρόταση Νόμου που έφερε στην Βουλή η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής.

Και επειδή έχουμε Ευρωεκλογές, εμείς έχουμε πρόταση για την Ευρωπαϊκή ατζέντα των ατόμων με αναπηρία 2020- 2030 και ο υποψήφιος μας Ευρωβουλευτής Γιάννης Βαρδακαστάνης, είναι εισηγητής για το θέμα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και κοινωνική επιτροπή. Ποια είναι η δική σας πρόταση. Πίσω από όλη αυτή τη φασαρία δεν έχετε να προτείνετε τίποτα.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φεύγει. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως το “τιμόνι” της χώρας δεν πρέπει να πάει άλλο δεξιά!

Δεν χρειαζόμαστε ρετρό κυβερνήσεις και επιστροφή στο χθες.

Και αυτό είναι και το μήνυμα που έρχεται από όλη την Ευρώπη, από τις  πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία και τη Φιλανδία.

Αρκετά πια με τις πολιτικές της δεξιάς που οδήγησαν την Ευρώπη στην κρίση και άνοιξαν τον δρόμο για την ακροδεξιά.

Για να συνεννοούμαστε κάθε ψήφος στην ΝΔ είναι ψήφος στον κ. Βέμπερ , είναι ψήφος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας , στην ακραία συντήρηση και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Αρκετά όμως και με τον λαϊκισμό, με εκείνους που στα λόγια κηρύσσουν την επανάσταση και στην πράξη γίνονται ντελιβεράδες των ισχυρών και συγκυβερνούν με την ακροδεξιά.

Κάθε ψήφος στον κ. Τσίπρα είναι ψήφος στον κ. Κουέ και στην κ. Τόμιτς, δηλαδή  στην χαοτική αριστερά της Ευρώπης. Δεν είναι ψήφος στους Σοσιαλιστές.

Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Είναι δύναμη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που ανήκουμε, με τον Φρανς Τίμμερμανς μπροστά.

Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι χαμένη ψήφος για μια προοδευτική Ευρώπη.

Το γνωρίζουν και η αγωνία τους είναι να το κρύψουν πίσω από κοκορομαχίες, debate των δήθεν μονομάχων. Οι πολίτες όμως τώρα πια ξέρουν. Και το ερώτημα που έρχεται στα χείλη του καθενός που παρακολουθεί τη φτηνή διαμάχη με στόχο τις δημοσκοπικές επιδόσεις πριν τις ευρωεκλογές είναι :

Ποιος  νοιάζεται για την  Ελλάδα;

Νομίζετε ότι είναι πολλοί οι Έλληνες που υιοθετούν την άποψη ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Όχι βέβαια. Τώρα είναι η ώρα της αφύπνισης.

Η αγωνία όλων είναι να αφήσει η χώρα πίσω της, πραγματικά την κρίση.

Τα μαθήματα της κρίσης είναι πολύ πρόσφατα και πολύ διδακτικά για να τα αγνοήσουμε.

Σε άλλες χώρες που αντιμετώπιζαν αντίστοιχα προβλήματα επικράτησε η συνεννόηση για το συμφέρον του τόπου τους. Εδώ πληρώσαμε πολύ ακριβά το μάρμαρο των συγκρούσεων , της πόλωσης και του διχασμού. Την ανεύθυνη στάση συγκεκριμένων κομμάτων και ηγεσιών.

Ακόμα και τώρα έχουμε επανάληψη των Ζαππείων.

Ύστερα από δέκα χρόνια, μας προτείνετε να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα. Να ακολουθήσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Να αρκεστούμε στο φύγε εσύ, έλα εσύ. Να φύγουμε από τη μιζέρια του κ. Τσίπρα και να πάμε στο άλμα στο κενό του κ. Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες  χρειάζονται και ζητούν κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής με το σχέδιο Ελλάδα.

Μια νέα αντίληψη για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μια πρόταση ελληνικής ιδιοκτησίας που θα ενώσει τη διχασμένη Ελληνική κοινωνία ξανά.

Το Κίνημα Αλλαγής κρατά σταθερά το νήμα της εθνικής συνεννόησης, με υπευθυνότητα και ενωτική διάθεση.

Αλλά πριν από όλα, κάλπες. Προκηρύξτε εθνικές εκλογές , κύριε Τσίπρα.

Στις ευρωεκλογές που έρχονται απευθυνόμαστε στους πολίτες, ζητάμε τη δύναμη με την ψήφο τους να κάνουμε την ανατροπή.

Στις ευρωεκλογές που έρχονται να γίνει η πρώτη ανάσταση.

Η Χώρα δεν χρειάζεται απλώς Αλλαγή Κυβέρνησης.

Αλλά Αλλαγή Σελίδας.

Αλλαγή Πολιτικής.

Αλλαγή Προοπτικής.Σε μια Ευρώπη Δημοκρατίας, αλληλεγγύης , απασχόλησης και ευημερίας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.  Είμαστε αποφασισμένοι να τα εγγυηθούμε. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μαζί , ξανά ψηλά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.