ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

1. Η Κεντροαριστερά είναι εδώ. Ο στόχος της ενότητας και της ανασυγκρότησης της Προοδευτικής Παράταξης τώρα επιτυγχάνεται. Έχουμε την δύναμη  για να κάνουμε μαζί τη Παράταξη μας πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή.

 

2. Όσοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς το ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι μας τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν  ξανά σε μας, γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο  γνήσια είναι Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.  

 

3. Η μεγάλη προοδευτική παράταξησπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής. Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις.

 

4. Έχουμε ιστορία, διαδρομή, στελέχη, γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία, με μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Το εγχείρημά μας συνδέεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων.

 

5. Έχουμε τα χέρια απλωμένα για όσους απομακρύνθηκαν. Για όσους πικράθηκαν, για όσους διαψεύστηκαν. Για όσους μοχθούν καθημερινά, αγανακτούν καθημερινά και αναζητούν πραγματική διέξοδο και αληθινή ελπίδα.

 

6. Δεν αφορά το κάλεσμά μας όσους έτρεξαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συνεχίσουν να είναι τα βαρίδια σε μια μισοβυθισμένη κυβέρνηση.Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας.

 

7. Στόχος μας, που  πρέπει να γίνει,εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας.

 

8. Ηνέα Αλλαγή ξεκίνησε συντρόφισσες και σύντροφοι, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια σας, είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών.

 

9. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολήγια να προχωρήσουμε μαζί. Ζητώ εντολή ανατροπής του  ζοφερού πολιτικού σκηνικού που βαλτώνει μέσα στον διπλό συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.  Εγγυώμαι ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα.

 

10. Στείλτε το μήνυμα παντού, κάντε τη μαζική συμμετοχή σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία, υπόθεσή σας.