Σημεία τοποθέτησης

Παύλου Χρηστίδη

 Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”

στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

 

Για την Εξεταστική Επιτροπή

Ένα χρόνο ακριβώς πριν η κ. Γεννηματά, με την ερώτησή της, ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να πει στη Βουλή ότι ήταν δικιά του η εντολή στον κ. Βαρουφάκη για το σχηματισμό ενός σχεδίου το οποίο θα ήταν έκτακτης ανάγκης και σ εκείνη την συζήτηση, ο κ. Τσίπρας είχε αποκαλύψει ότι όντως έγινε αυτό το σχέδιο και περιελάμβανε αυτά τα οποία σήμερα ο κ. Γκάλμπρεϊθ ανακοινώνει με το βιβλίο του.

Χθες ψηφίσαμε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή του πρώτου εξαμήνου 2015, όπως ψηφίσαμε και την Εξεταστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα δάνεια προς κόμματα και τράπεζες.

Αυτό που μας προκαλεί απορία είναι γιατί και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ψηφίζουν την πρότασή μας για τη συνολική ανάδειξη των ευθυνών από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο Ευρώ. Υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά την περίοδο 2004 – 2009, γιατί είναι η περίοδος στην οποία τα οικονομικά της χώρας ξέφυγαν. Μας προκαλεί εντύπωση γιατί και η Νέα Δημοκρατία, η οποία κάνει μια στροφή μεταρρυθμιστική, δεν λέει την αλήθεια αλλά και γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιλέγει να σιωπά για αυτήν την περίοδο.

Όλα στο φως!

Αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε είναι να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Χθες είχαμε νέο παιχνίδι από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο το οποίο είναι το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Pokemon Go. Εξαφανίστηκαν από τη Βουλή γιατί δεν ήρθαν να δώσουν τις απαντήσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το βρουν μπροστά τους γιατί η αλήθεια είναι κάτι το οποίο δεν μπορούν να κρύψουν ό,τι και να γίνει. Από εδώ και μπρος αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να αφήσουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να μπούμε στην πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που είναι η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, τα τερτίπια γύρω από τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος αυξάνεται, η αύξηση της φορολογίας και όλα τα μεγάλα θέματα.

 

Για τη χυδαιότητα του κ. Καμμένου

Είναι σημαντικό να διαχωρίσει, έστω και μετά από 5 ημέρες τη θέση του ένας Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αθλιότητα την οποία είπε ο κ. Καμμένος για την κ. Γεννηματά. Είναι, επίσης, ντροπή 5 ημέρες μετά ο κ. Καμμένος να εξακολουθεί να κρατά αυτή τη στάση και είναι και ντροπή για την ιστορία της Αριστεράς το γεγονός ότι Υπουργοί κάνουν ότι δεν άκουσαν, όπως έκανε ο κ. Σκουρλέτης.

 

Για την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για διαδικασία δημοψηφίσματος με 500.000 υπογραφές

Αντί να τσακώνονται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη Νέα Δημοκρατία για το ποιος είπε πρώτος το «Νέα Μεταπολίτευση» και το «Ελλάδα 2021», θα πρέπει να δούμε πώς θα φτάσουμε σε αυτό το στόχο. Επομένως, από το να λαϊκίζουμε λέγοντας ότι με 500.000 υπογραφές θα μπορεί κάποιος να αποφασίζει για εθνικό θέμα, οφείλουμε να βγάλουμε μια στρατηγική μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο με μια συζήτηση η οποία θα φτάσει στον ελληνικό λαό αλλά με την προβλεπόμενη αναθεωρητική διαδικασία. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό και ψέματα. Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε στο παρελθόν ότι μας δίχασε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, βασισμένοι στην αλήθεια. Η πρόκληση δημοψηφίσματος με 500.000 υπογραφές για εθνικό θέμα είναι ένας λαϊκισμός τον οποίο είναι καλό ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ξανασκεφτεί.

Με κόστος του ελληνικού λαού να στήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κομματικές διαδικασίες σε όλη την Ελλάδα που θα συζητά σε συνάξεις το Σύνταγμα είναι, επίσης, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται. Να θυμηθεί, λοιπόν, ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι η Κυβέρνηση κατά την αναθεωρητική διαδικασία συμμετέχει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το κάθε κόμμα και δεν υπάρχει κάποια άλλη εξουσία. Ας έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Βουλή να συζητήσουμε τις προτάσεις του όπως και τις προτάσεις όλων των υπόλοιπων κομμάτων, εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, δια της Φώφης Γεννηματά έχουμε καταθέσει πολύ έγκαιρα τις προτάσεις μας, θα το κάνουμε και όταν έρθει η ώρα στην Βουλή. Ας έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όμως, για να δούμε τα πραγματικά προβλήματα και ας μην στηρίζεται άλλο σε πατερίτσες οι οποίες λέγονται τη μία Καμμένος την άλλη Λεβέντης, ας έρθει να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά ζητήματα.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να δείξει τη σημασία του Συντάγματος για τον ελληνικό λαό.

Συμμετείχαμε σε ένα δημοψήφισμα πέρυσι με συγκεκριμένη θέση και μια μέρα μετά το δημοψήφισμα ήρθατε στη δικιά μας θέση.

 

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλεί επίσης απορία η αναμονή για οριστική εμπειρογνωμοσύνη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Μήπως δούμε να βγάζει και 4 και 5 και 6 άδειες;;