ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 ΚΑΙ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΣΤΟ Ρ/Σ«ΣΚΑΪ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΚΡΑΙΩΣ»

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κανένα διαδικαστικό ζήτημα δεν πρόκειται  ν’ ανακόψει τη δυναμική που υπάρχει. Η απήχηση που έχει αυτή τη στιγμή το εγχείρημα δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει ούτε δεύτερες σκέψεις ούτε να συνεχίσει την εσωστρέφεια Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει  η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσει τις αποφάσεις της, να τελειώνουμε με τη συζήτηση αυτή και να έρθει στο προσκήνιο η πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια. Σε όλη την Ελλάδα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούν. Είμαστε η ατμομηχανή του εγχειρήματος και το κάνουμε για τον τόπο. Δεν το κάνουμε για το ΠΑΣΟΚ.

Δυνατό ΠΑΣΟΚ για δυνατή Κεντροαριστερά. Αυτό ήταν το σύνθημά μας όλο αυτό το διάστημα.

Η μεγάλη συμμετοχή είναι αυτή που θα δώσει και δυναμική και θα μας δεσμεύσει όλους για ενότητα την επόμενη μέρα.

Θέλω να καλέσω όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν στις 5 Νοέμβρη. Όποιον και αν έχουν επιλέξει να στηρίξουν ως υποψήφιο. Η συμμετοχή είναι αυτή που μετράει.

Ζητώ καθαρή εντολή από τις 5 Νοεμβρίου για να μπορέσουμε να κάνουμε με ενότητα το άλμα προς τα εμπρός

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Όταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού βγαίνει και λέει «στα τσακίδια οι επενδυτές και να μη στεριώσουν πουθενά», περιμένετε εσείς να δούμε καμία επένδυση στην Ελλάδα;

Το πρόβλημά μου δεν είναι ο κ. Καρανίκας, το πρόβλημά μου είναι ο κ. Τσίπρας.

Διότι αυτή είναι η πολιτική του, απλώς οι σύμβουλοί του την εκφράζουν με αυτό τον τρόπο προς τα έξω. Η πολιτική όμως του κ. Τσίπρα είναι ότι διώχνει και κυνηγά κάθε επένδυση που προσπαθεί να γίνει στην Ελλάδα. Και αν δεν υπάρξουν επενδύσεις στον τόπο, δεν θα μπορέσουμε να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη και να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ξέρετε τι έχει επιλέξει να κάνει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση για να μπορέσει να ανταποκριθεί και να συντηρήσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος; Μειώνει τις δαπάνες, καθυστερεί όλες τις κοινωνικές παροχές.

Μια σοβαρή Κυβέρνηση το πρώτο που θα έκανε, θα ήταν να κλείσει άμεσα και σωστά την τρίτη αξιολόγηση. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι μπορεί να το κάνει αυτή τη στιγμή αυτή η Κυβέρνηση, βλέποντας πως έκλεισε τις προηγούμενες δύο, με πόσο μεγάλη καθυστέρηση και πως αυτή η καθυστέρηση μεγάλωσε το λογαριασμό.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή θα είχε παραιτηθεί, ή θα τον είχε διώξει ο Πρωθυπουργός. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η λέξη ευθιξία φαίνεται δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΚΑΜΜΕΝΟ

Ο κ. Καμμένος παρεμβαίνει σε μια υπόθεση που εκκρεμεί  στη δικαιοσύνη και λειτουργεί ως δικαστικός ή ως ανακριτής πέρα από τις αρμοδιότητές του. Και το ερώτημα είναι γιατί το κάνει. Δεν πήραμε απάντηση.

Θέσαμε μια σειρά από ερωτήματα στον Πρωθυπουργό, αλλά δεν ασχολήθηκε να απαντήσει σε κανένα από αυτά. Κατ’ αρχήν ρωτήσαμε αν γνώριζε τι περιλάμβανε η συνομιλία του Υπουργού με τον ισοβίτη, διότι αν τη γνώριζε θα έπρεπε να μας ενημερώσει, αν δεν την γνώριζε αναρωτιέμαι γιατί τον καλύπτει. Διότι έγινε προστάτης του κ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας στη Βουλή.

Γιατί προσπάθησαν με τόσο μεγάλο κόπο να καλύψουν τον κ. Καμμένο στη Βουλή; Γενικώς δεν δέχονται κανένα έλεγχο για τα πεπραγμένα τους. Εμείς έχουμε δεχτεί εξεταστικές για εποχές που αφορούσαν τη διακυβέρνηση από εμάς, γιατί έχουμε μια λογική που λέει διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση. Φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο.

Και βέβαια από τη στιγμή που είπαμε ότι εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε νομοσχέδια όπου δεν υπάρχει η δεδηλωμένη επέλεξε να γίνει ο προστάτης του κ. Καμμένου. «Βάστα με να σε βαστώ» που λέμε, γιατί χωρίς το συγκυβερνήτη του δεν υπάρχει εξουσία.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρέπει να δούμε και θα το συζητήσουμε  τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Τι κάνει η Ελλάδα για να προετοιμαστεί και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτές. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να μένουμε σε διαπιστώσεις,.

Πράγματι είναι ανησυχητική εξέλιξη η άνοδος της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

Επιπλέον ο συνασπισμός που θα προκύψει -από ό,τι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή με τις σχετικές δηλώσεις – δεν θα έχει μέσα το SPD που λειτουργούσε μέχρι τώρα ως ανάχωμα απέναντι στις συντηρητικές επιλογές των ακραίων κύκλων της Ευρώπης απέναντί μας. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στήριξαν την Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο μέσα στην κρίση

Η κατεύθυνση που φαίνεται ότι θα έχει ο νέος συνασπισμός θα είναι δυσμενέστερη για εμάς. Υπάρχουν υποστηρικτές του Grexit και αυτό θα δημιουργήσει σίγουρα πολύ μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα οικονομικά μας και την περαιτέρω διαπραγμάτευση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη στήριξη του SPD ,  δεν μπόρεσαν να διαπραγματευτούν και δεν είχαν κανένα σχέδιο για καμία αλλαγή ή μεταρρύθμιση που θα αποσυμπίεζε την πίεση. Παραδόθηκαν άνευ όρων και έχουν υπογράψει στην πραγματικότητα όχι μόνο το 3ο, το 4ο Μνημόνιο και είναι αστειότητες αυτά που λέγονται ότι θα φύγουμε από τα Μνημόνια και την επιτροπεία όταν έχουν αναλάβει δεσμεύσεις μέχρι το 2060 και έχουν δώσει ενέχυρο την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.