Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  για τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις

Μόνο φρίκη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η σειρά των χθεσινών δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ιδρύματος Τσατσου, του Καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη και του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου. Επιθέσεις που πρόσφατα είχαν γίνει και κατά άλλων επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι  μετείχαν σε γνωμοδοτικές επιτροπές για την Κοινωνική Ασφάλιση (και μάλιστα εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις).

Μια επίθεση άνανδρη και ύπουλη, που λίγο έλειψε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές κι έβαλε στο στόχαστρο την ακαδημαϊκή κι επιστημονική ελευθερία.

Η ευθύνη πέφτει βαριά σε όλους εκείνους που συνέλαβαν, ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν το εγκληματικό σχέδιο. Και πρέπει να αποδοθεί.

Όμως επισημαίνουμε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μια ακόμη φορά έδειξε ανικανότητα στην πρόληψη των οργανωμένων και σχεδιασμένων επιθέσεων κατά των μελών της επιστημονικής κοινότητας.  Γιατί αυτές  εξελίσσονται για αρκετές ημέρες, χωρίς οι αρμόδιες αρχές να συνειδητοποιήσουν την αλληλουχία και τον ενιαίο στόχο τους.

Το δικό μας μήνυμα προς την επιστημονική κοινότητα κι όσους επιμένουν να συλλογούνται ελεύθερα σε αυτό τον τόπο είναι κατηγορηματικό:

Όσο κι αν κάποιοι το επιθυμούν και το σχεδιάζουν, η επιστημονική σκέψη και έρευνα θα παραμείνει ελεύθερη. Η δημοκρατία θα νικήσει.