Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, όπου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διοικητή Αλέξανδρο Βουδρισλή και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων. Μετά την επίσκεψή της, η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως σήμερα έχει εγκαταλειφτεί τελείως στην τύχη του. Σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ελάχιστη χρηματοδότηση, υποστελέχωση, 7.000 λιγότεροι νοσηλευτές μόνο μέσα στο  2015. Είχαμε ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων με την έξαρση της γρίπης ακριβώς γιατί έμειναν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης νοσηλευτών.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις που ήταν εγκεκριμένες από το 2014, όπως εξακολουθεί να εξαγγέλλει κάθε μήνα σχεδόν 4.000 προσλήψεις. Είναι ακριβώς ο ίδιος αριθμός. Είναι φανερό ότι έτσι δεν προχωράμε άλλο, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα διότι την ίδια στιγμή η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες υγείας  έχει αυξηθεί.

Θα πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε στην διεκδίκηση προσλήψεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στηριγμένο σε όλες τις δομές που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο σύστημα έτσι ώστε να περιορίσουμε τις δαπάνες χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες και το Κοινωνικό Κράτος.