Δευτερολογία Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη συζήτηση της Βουλής για την διαπλοκή και την διαφθορά

Δυστυχώς, όση ώρα παρακολουθούμε αυτήν την απαράδεκτη συζήτηση, βρέθηκε για άλλη μια φορά στο καναβάτσο.
Αν για εσάς είναι εύκολο να καταπίνετε αυτά τα χαστούκια, δεν είναι καθόλου τυπικό ζήτημα να κρίνεται η χώρα τυπικώς ανεπαρκής και να παίρνουμε σήμερα μόνο το 1,1 δις και το υπόλοιπο ποσό να παραπέμπεται σε άλλη απόφαση.
Κυκλοφορούν ήδη λίστες, με προαπαιτούμενα που δεν έχει ολοκληρώσει η χώρα, στο διαδίκτυο. Να τα μελετήσετε και να μας απαντήσετε λοιπόν κ. Τσίπρα. Το μήνυμα που στέλνουμε διεθνώς ελπίζω να το έχετε αντιληφθεί σήμερα λόγω της ανικανότητας και της ανεπάρκειά σας. Φοβάμαι και ανησυχώ ότι όσο εσείς επιλέγετε να δίνετε το βάρος σε στημένες κοκορομαχίες, η χώρα βαλτώνει και βουλιάζει. Ο Πρωθυπουργός αποχώρησε πάλι, δεν αντέχει να ακούει τη φωνή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, γιατί καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει γίνει ο ίδιος. Εγκαταλείψατε τη συζήτηση για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, χαρίσατε 6 δις στους ευρωπαίους τραπεζίτες και τώρα γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι αν υπάρχει απόφαση για το χρέος θα συνοδεύεται από νέα σκληρότατα επώδυνα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες, για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και κυρίως για τα πιο αδύναμα εισοδηματικά στρώματα.
Είχατε θράσος να μας μιλήσετε για πλειστηριασμούς. 31/12/2017 σύμφωνα με τη δική σας απόφαση και υπογραφή φαρδιά πλατιά «Αλέξης Τσίπρας» τελειώνει οριστικά η προστασία της α’ κατοικίας. Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν προστατέψατε τίποτα και κανέναν. Ακούγοντας τον Yπουργό σας, αυτόν που επιλέξατε σήμερα να σας εκπροσωπήσει σε αυτή τη συζήτηση που προκαλέσατε για τη διαπλοκή, σχημάτισα την εντύπωση ότι ακούω έναν Yπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη σας τη προστάτευε απολύτως. Αναρωτιέμαι: τι είδους Κυβέρνηση έχουμε άραγε εδώ;
Έχετε κρατήσει τίποτα από το αριστερό παρελθόν σας, ή σας αρκεί να κρατάτε τους πίνακες του Τσε και του Βελουχιώτη στα γραφεία που συναντιέστε με εκδότες, καναλάρχες και επιχειρηματίες; Για την αποκατάσταση της αλήθειας η ιδιωτικοποίηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων έγινε από την κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989. Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Νέα Δημοκρατία και Συνασπισμός. Στελέχη της σημερινής σας κυβέρνησης είχαν καθοριστικό ρόλο τότε στις εξελίξεις και τις αποφάσεις. Το 2003 εμείς προχωρήσαμε σε ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου το ΕΣΡ προκήρυξε διαγωνισμό που στη συνέχεια ακύρωσε η ΝΔ όταν έγινε κυβέρνηση. Έτσι για να μαθαίνετε τις αλήθειες.
Σας καταθέσαμε πριν από λίγους μήνες συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν έχετε κάνει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Σας προκάλεσα τότε προσωπικά, γιατί είχατε απαριθμήσει 13 ρυθμίσεις που λέγατε ότι είναι προκλητικές και χαριστικές, ότι αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο καταργείστε αυτές τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο. Ούτε αυτό δεν κάνατε.
Όσον αφορά τα όσα είπατε για μένα σας λέω το εξής: Σας εκθέτουν οι συνεργάτες σας, μπέρδεψαν τις γραμμές σχετικά με τα όσα σας μετέφεραν. Είπα εντελώς διαφορετικά πράγματα γιατί δεν συνηθίζω να ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν παίρνω μια λέξη πίσω από όσα είπα. Θεωρείτε ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, ίσως και για την Άλωση της Πόλης. Εκτός από αυτούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τους έχετε στους κόλπους σας. Δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω για τους γλύφτες και αριβίστες που έχετε αγκαλιάσει.
Όσο για τις πληροφορίες σας για τα δείπνα και τις γάτες Ιμαλαΐων, σας προκαλώ κ. Πρωθυπουργέ. Μιλήστε με ονόματα, αλλιώς ο μοναδικός συκοφάντης θα είστε εσείς.
Η σταυροφορία σας κατά της διαπλοκής αποδείχθηκε σταυροθηρία και η «αντι-διαπλοκή» έγινε «άλλη-διαπλοκή». Αφού φαλίρισε το παραεμπόριο της ελπίδας τώρα κάνετε λαθρεμπόριο ηθικής.
Η άνοδός σας στην εξουσία βασίστηκε στη δηλητηρίαση της κοινής γνώμης, στη συκοφάντηση της μεταπολίτευσης, σε ψέματα πρωτοφανή. Στην ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς, η περίπτωση σας θα διδάσκεται ως αντιπαράδειγμα. Ως ακραία προσβολή εκατομμυρίων αγωνιστών της Αριστεράς. Εκείνων που είχαν ιδανικά, αξίες, αρχές. Αυτά ακριβώς που δεν έχετε εσείς δηλαδή.