Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, μέλη του Προεδρείου και επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γ. Κουτσούκος, Π. Κουκουλόπουλος, Κ. Ασκούνης, Τ. Αντωνίου,  Γ. Ιωαννίδης και  Γ. Κουμεντάκος. Αμέσως μετά την συνάντηση η Φώφη Γεννηματά έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους  της ΚΕΔΕ για τα θέματα που απασχολούν τους ΟΤΑ, και για τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για την αντιμετώπισή τους.

Είναι γνωστοί οι ισχυροί και διαχρονικοί δεσμοί του ΠΑΣΟΚ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης, δυνάμωσαν την Αυτοδιοίκηση μέσω του Καλλικράτη, αλλά και ενισχύοντας τους θεσμούς διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει συνειδητά τους ΟΤΑ. Φοβούνται και υπονομεύουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Το απέδειξαν και πρόσφατα με τις μειώσεις των κονδυλίων για τις Κοινωνικές παροχές των ΟΤΑ.

Η Κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα πιστά τα «χνάρια» της παλαιοκομματικής αντίληψης της δεξιάς, της Ν.Δ. και σ’ αυτό τον τομέα.

Εμείς  θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αναπτυξιακή, με ανθρώπινο πρόσωπο και πόρους για τις τοπικές υποθέσεις.

Οι νέες πολιτικές θέσεις και πρωτοβουλίες μας , προωθούν αυτό τον στόχο δυναμικά.