Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.  Μετά τον αγιασμό η Φ. Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Στα παιδιά μας εύχομαι πολλά χαμόγελα και πολύ παιχνίδι. Στα μεγαλύτερα παιδιά, επιτυχία στην προσπάθεια τους. Στους γονείς εύχομαι να είμαστε καλά για να έχουμε τη δύναμη να στηρίζουμε τα παιδιά μας στα καλά και στα δύσκολα. Στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με πείσμα την προσπάθεια να μορφώσουν τα παιδιά μας κόντρα στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που ξέρω ότι αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Επιλέξαμε να μοιραστούμε αυτή την πρώτη μέρα του σχολείου με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού του Αγίου Δημητρίου. Ένα σχολείο πρότυπο, ένα σχολείο που εγκαινιάστηκε το 2011. Δυστυχώς, παρά τη στήριξη που έχει και από την δημοτική αρχή προχωρά με δυσκολίες, με ελλείψεις και μέσα στην συνολική άποψη που έχει η σημερινή κυβέρνηση για την ισοπέδωση στην εκπαίδευση, θεωρούν ότι η ειδική αγωγή πρέπει να στελεχώνεται από τα πλεονάσματα που προκύπτουν από τις περικοπές  σε όλα τα άλλα σχολεία, στο ολοήμερο, στα γυμνάσια, στα νηπιαγωγεία.

Εμείς θα είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών και των γονιών, στην ειδική αγωγή και δεν θα αφήσουμε να επιστρέψει στις εποχές πριν από το ΄81 που δεν ανήκε στην εκπαίδευση αλλά επικρατούσε η λογική της ιδρυματοποίησης. Γιατί εμείς θέλουμε η εκπαίδευση να συμβάλλει καθοριστικά στην επαγγελματική και κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών