Δήλωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά σχετικά με τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών

 

Με δεδομένο το σεβασμό στην ετυμηγορία του Αμερικανικού λαού, η νίκη του κ. Τραμπ είναι ένα ακόμα ισχυρό σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Όμως το να δηλώνουμε διαρκώς έκπληκτοι και σοκαρισμένοι με την επικράτηση δήθεν αντισυστημικών, αλλά στην πραγματικότητα βαθειά συντηρητικών, αναχρονιστικών και λαϊκιστικών επιλογών είναι φανερό ότι δεν αρκεί.

Χρειάζεται άμεσα  τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων.

Να πείσουν ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ανατροπές και συγκρούσεις που θα αφυπνίσουν την Πολιτική και θα την ξανακάνουν κυρίαρχη έναντι ενός πανίσχυρου και ανεξέλεγκτου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μόνο έτσι οι πολίτες που βιώνουν τις ανισότητες και την περιθωριοποίηση, θα πάψουν να είναι ευάλωτοι σε κάθε μορφής λαϊκισμό που πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ότι οξύνει αντί να λύνει τα προβλήματα.