Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λάρισα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε τα εξής: 

 

Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 που ήταν η μόνη που προέβλεπε απομείωση του χρέους, όταν η χώρα θα έφτανε στα πρωτογενή πλεονάσματα. Η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε και επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων στον τόπο. Το χάσαμε και αυτό. Χαρίσαμε 6 δις στους Ευρωπαίους τραπεζίτες με την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Ήρθε το 2016 για να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του και να τους πείσει να ψηφίσουν. Και τι έκανε; Υπέγραψε μια συμφωνία που έλεγε ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Δηλαδή μετά το 2018, αφού πάρουμε όλα τα μέτρα πρώτα που μας ζητούσαν. Τώρα για να ξαναβοηθήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν ανέβασε πάρα πολύ υψηλά το χρέος, ενώ ήδη ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι μετά το 2018 θα έρθουν οι ρυθμίσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Και τι κάνει; Δημιουργεί σύγχυση, εντείνει την αβεβαιότητα. Κάθε μέρα αλλάζει γραμμή. Κάθε μέρα παρουσιάζει διαφορετικά σενάρια. Κάθε στέλεχος λέει και κάτι διαφορετικό.

Και χθες ανακάλυψαν ότι δεν τους ενδιαφέρει πια το χρέος, αλλά ο καθαρός δρόμος για να βγουν στις αγορές. Ναι αλλά για να βγουν στις αγορές προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη. Γιατί εάν βγουν στις αγορές με υψηλότερα επιτόκια, ενώ οι εταίροι μας δανείζουν 1,5%, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας.