Συνάντηση με τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης και περιοδεία στην περιοχή, πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη  Γεννηματά συνοδευόταν από τους: Γιώργο Καμίνη (Δήμαρχος Αθηναίων),  Γιάννη  Σγουρό  (πρώην Περιφερειάρχη Αττικής), Σταυρούλα Δήμου (πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής),   Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννη Μανιάτη (βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης),  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ( πρώην Υπουργό και βουλευτή ΠΑΣΟΚ), Νάντια Γιαννακοπούλου (Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ), Γιώργο Μπουλμπασάκο (Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ), Αντώνη Βγότζα και τα  μέλη Τομέων ΠΑΣΟΚ, Σπύρο  Βρεττό,  Μαρία Δημητρακοπούλου και Αποστόλη Ψωμά.

Αμέσως μετά  η  Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς δεν ξεχνάμε. Δεν θα αφήσουμε να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από αυτό που συνέβη στη Μάνδρα.

Είμαστε στο πλευρό και των ανθρώπων και του δήμου με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο που εμείς διαθέτουμε. Είτε είναι υλικό, είτε είναι πολιτικό, μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε-από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο- απέναντι στη κυβέρνηση.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του τις προηγούμενες μέρες να λένε πάλι λόγια πολλά. Αλλά ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει πραγματική στήριξη του δήμου, δεν είπαν λέξη για τη χειμερία νάρκη στην οποία είχε πέσει η πολιτική προστασία. Δεν είπαν λέξη για τα έργα που δεν έγιναν μετά από τις πυρκαγιές και βέβαια δεν είπαν λέξη για τις ευθύνες τους για τη μεγάλη καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ είχαν και έτοιμες μελέτες και χρήματα για να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά πρέπει να παρθούν και ενδιάμεσα μέτρα, έτσι ώστε να μην είναι ανοχύρωτη πόλη η Μάνδρα απέναντι σε μια νέα φυσική καταστροφή, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά. Πρέπει να στηριχθούν οι κάτοικοι χωρίς άλλη πια καθυστέρηση και γραφειοκρατία και οικονομικά και με την οικοσκευή.

Θα το παρακολουθούμε στενά.

Θα είμαστε στο πλευρό σας.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δημιουργήσει μια ομάδα στήριξης έργου του δήμου και των ανθρώπων, δεν μπορεί να σας εγκαταλείπει στην τύχη σας, δεν είναι δουλειά του δήμου να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη καταστροφή μοναχός του, και βέβαια οι κάτοικοι δικαιούνται το σεβασμό και όχι τον εμπαιγμό.

Όχι άλλες φρούδες ελπίδες, όχι άλλα μεγάλα λόγια.

Πράξεις από την κυβέρνηση τώρα. Εμείς αυστηρά θα παρακολουθούμε κάθε βήμα.