Δήλωση – παρέμβαση Φώφης Γεννηματά, Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εφημερίδα REALNEWS

 

Το πρόγραμμα-Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν «βγαίνει».

Δεν θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, δεν θα φέρει ανάπτυξη.

Όσα επικοινωνιακά show και αν κάνει ο κ. Τσίπρας.

Γιατί η ανάπτυξη δεν συμβαδίζει με φόρους που πνίγουν τα νοικοκυριά και υπονομεύουν την ελληνική παραγωγή.

Γιατί η ανάπτυξη δεν «έρχεται» με πολιτικές και πράξεις Υπουργών εχθρικές προς τις επενδύσεις, με πελατειακό κράτος, και με ένα ασφαλιστικό νόμο που θα οδηγήσει σε νέα ελλείμματα και αδιέξοδα.

Γιατί μετά από την παρατεταμένη ύφεση και την απώλεια 86 δις από την ελληνική οικονομία, ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018, δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Και τότε ο «κόφτης» που επέβαλε η τρόικα, θα οδηγήσει σε νέους φόρους και σε νέα επώδυνα μέτρα για την μεσαία τάξη, αλλά και για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Χρειάζεται ΤΩΡΑ, να πάρουμε την απόφαση για αλλαγή πολιτικής για την αλλαγή και όρων της συμφωνίας. 

«Εθνική Γραμμή», βασισμένη στο δίπτυχο Ανάπτυξη-Κοινωνική Συνοχή.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ με τρείς στόχους:

1ον : Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά, στην οικονομία,  που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα, απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και οδηγούν σε αναπτυξιακή έκρηξη.

2ον: Επαναπροσδιορισμός του  στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα  στο 2% από το 2018. Με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος.

3ον: Επιτάχυνση  της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση – απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων.

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι πρόσφατα και  ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύει  την  ανάγκη  να τεθούν και να υπηρετηθούν αυτοί οι εθνικοί στόχοι.