Για εγκατάλειψη των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και για συνεχή υποβάθμιση της ζωής τους, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματα.

Μετά τη Δυτική Αθήνα όπου ανέδειξε το ζήτημα της έλλειψης αντιπλημμυρικής  προστασίας, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε σήμερα το Κορωπί, όπου είχε συνάντηση  με τον δήμαρχο της  πόλης  κ. Δημήτρη Κιούση και επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο και τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού – Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλυβίων

 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην Ανατολική Αττική, μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, η εγκατάλειψη στα σχολεία και στα κέντρα υγείας, είναι πρωτοφανής.

Πάρα πολλά κενά στα σχολεία,  πάνω από είκοσι δάσκαλοι και εκατό εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων λείπουν, τα ολοήμερα σχολεία καλούν τους μαθητές Δευτέρα και Πέμπτη τα περισσότερα είναι κλειστά σε κάθε περίπτωση υπολειτουργούν. Και στα κέντρα Υγείας η κατάσταση είναι απελπιστική όπως εδώ που βρισκόμαστε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Δύο γιατροί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις εφημερίες, με φιλότιμο και πάρα πολύ δουλειά,  όμως δεν φτάνουν.

Σαράντα κενά στην Ανατολική Αττική, γιατρών όλων των ειδικοτήτων δεν καλύφθηκαν, γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην προκήρυξη των θέσεων αυτών.

Πλήρης αδιαφορία.

Είναι ντροπή.

Η κυβέρνηση αυτή που είναι πολύ πλούσια στα λόγια και στις υποσχέσεις, είναι λίγη στις πράξεις και στα έργα. Εμείς θα τα φέρουμε όλα τα θέματα αυτά στη Βουλή και θα απαιτήσουμε απαντήσεις