Την απόλυτη συμφωνία της με το αίτημα των κατοίκων της Ιθάκης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Πάτρα, εξέφρασε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο της με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα.

«Πρέπει να δώσουμε τέλος στην απομόνωση και να προσφέρουμε  ευκαιρίες στην ανάπτυξη, ιδίως σε μια συγκυρία ευνοϊκή για τον ελληνικό τουρισμό», σημείωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο  Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Βασίλης Κεγκέρογλου  και ο Βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης  Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος για την Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική,    κατέθεσαν ήδη ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή, ζητώντας άμεση επαναδρομολόγηση της γραμμής «Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα»

Σημειώνεται ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα    έπαψε να υφίσταται        από το Νοέμβριο του 2016, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα.

«Oι πολίτες της Ιθάκης χρειάζονται 5-6 ώρες για να φτάσουν στην Πάτρα και 8-9 ώρες για να φτάσουν στην Αθήνα αφού, αφενός, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα γίνεται αποκλειστικά μέσω δρομολογίου από και προς τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, αφετέρου, δεν υπάρχουν απευθείας δρομολόγια του ΚΤΕΛ από το λιμάνι του Αστακού προς τους ανωτέρω προορισμούς», αναφέρεται στην ερώτηση.

«Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι 3.500 κάτοικοι της Ιθάκης υφίστανται σημαντική οικονομική επιβάρυνση και μεγάλη ταλαιπωρία κάθε φορά που χρειάζεται να μεταβούν στα αστικά κέντρα και την πρωτεύουσα γεγονός που οδηγεί το νησί σε απομόνωση και μαρασμό».