ΔΗΛΩΣΗ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ

ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ & ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Γεννηματά, βρισκόσαστε στην Κόρινθο σήμερα. Βεβαίως ο πρώτος στόχος της σημερινής σας επίσκεψης στην Κόρινθο και βεβαίως στην Τρίπολη και στη Μεγαλόπολη, αφορά βεβαίως τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον ευρύτερο διάλογο που έχετε ξεκινήσει.

Αυτός πόσο εύκολος είναι σε τόσο δύσκολους πολιτικά καιρούς;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε, ιδιαίτερα γιατί ζούμε σε αυτή τη συγκυρία. Κάθε μέρα και περισσότερο ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχει παραπλανηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Η ελπίδα που τους υποσχέθηκε καταπλακώθηκε από το τρίτο μνημόνιο.

Επομένως εμείς έχουμε μόνο ένα δρόμο, να τα καταφέρουμε. Να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό πόλο, ένα κεντροαριστερό πόλο εξουσίας και να διαμορφώσουμε μια πρόταση που θα δίνει διέξοδο οριστικά από την κρίση, θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν κυρίως μέσα από την διαχείριση της κρίσης και θα εξασφαλίζει ευκαιρίες για τους Έλληνες πολίτες και πριν απ’ όλα και τη νέα γενιά. Για τα νέα παιδιά της πατρίδας μας που έχουν όραμα και ελπίδα να μείνουν στη χώρα τους, να δημιουργήσουν, να φτιάξουν τη δική τους δουλειά.

Έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στην αγωνία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά, όπως ακριβώς έκανε και το 2015 χάνει πολύτιμο χρόνο. Διαπραγματεύεται χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική και με δεδομένες τις ακραίες θέσεις που διαχρονικά εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι άγονες συγκρούσεις που η κυβέρνηση προκαλεί, θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας και απομακρύνουν, δυστυχώς, την ελπίδα για μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και εξαθλιώνει καθημερινά τους φτωχούς.