ΔΗΛΩΣΗ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Χαλκιδική, μια αγαπημένη περιοχή, πολύ φιλόξενη, με αγαπημένους ανθρώπους, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί προσπαθούμε να πιάσουμε το νήμα της επικοινωνίας μας, της ζεστής επαφής με τους ανθρώπους, που μας  στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, που πικραθήκαμε στην πορεία αλλά τώρα ξανά συναντιόμαστε. Αλλά και με πάρα πολλούς άλλους Έλληνες  και Ελληνίδες, και τη νέα γενιά που ξέρουν και βλέπουν ότι η δημοκρατική παράταξη, η δημοκρατική συμπαράταξη είναι ένας αξιόπιστος φορέας που μπορεί να δώσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης γι’ αυτό τον τόπο.

Έχουμε ξεκινήσει, ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα, και συζητούμε με τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή, που δίνουνε μάχη στην αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και τους απλούς Έλληνες που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση αφού έκλεισε την αξιολόγηση με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου, με μόνιμη επιτροπεία, και το δημόσιο πλούτο της χώρας ενέχυρο για περίπου έναν αιώνα, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπους να αλλάξει την ατζέντα. Και αφού έπαιξε με τον εκλογικό νόμο, και την συνταγματική αναθεώρηση σήμερα φόρεσε το κοινωνικό προσωπείο, στα λόγια μόνο γιατί ουσία δεν υπάρχει, περιεχόμενο δεν παρουσίασε.

Το εθνικό σύστημα υγείας καταρρέει σε όλη την Ελλάδα, οι συντάξεις κόβονται, οι εργασιακές σχέσεις ξανά απειλούνται έχουνε μπει στο στόχαστρο, η πρώτη κατοικία βγαίνει στους πλειστηριασμούς και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έκοψαν το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους για να τους δώσουν συσσίτια.

Η Κυβέρνηση αυτή δεν προστατεύει τους πιο αδύναμους, αντίθετα καθημερινά φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία για να διαχειρίζεται τους φτωχούς. Έτσι δεν προχωράμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με αυτές τις πολιτικές και με τον αδιέξοδο μικρό δικομματισμό, που προσπαθούν να χτίσουν ξανά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,  που όλο και περισσότερο μοιάζουν ως δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται εθνική γραμμή, χρειάζεται απεγνωσμένα ομοψυχία, και εθνική συνεννόηση και γι’ αυτό ζητάμε ξανά δύναμη από τους πολίτες, για να χαλάσουμε αυτό το πάρτι των δυο που βλάπτει τη χώρα. Οι πολίτες αγκαλιάζουν καθημερινά το εγχείρημα μας, την προσπάθεια αναγέννησης της κεντροαριστεράς, είναι στο πλάι μας και είμαι αισιόδοξη.