Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

 

Απορρύθμιση παντού. Στον αέρα τα σχολεία για την επόμενη χρονιά λόγω κενών, εμπαιγμός για δήθεν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Συντεχνιακές επιλογές, κομματοκρατία, έλλειψη βούλησης και αποφασιστικότητας. Όχι μόνο δεν βλέπουμε καμία βελτίωση αλλά και οι θετικές κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων που ήταν έργο ΠΑΣΟΚ,  αποδομούνται.

Τελευταίο παράδειγμα η κατάργηση του Αναμορφωμένου Προγράμματος στα Ολοήμερα Σχολεία που στερεί από τα παιδιά του Δημοτικού επιπλέον γνώσεις, δημιουργική απασχόληση, εξωδιδακτικές πρωτοβουλίες και πολλαπλά εφόδια.

Αυτό ο κος Φίλης επέλεξε να το καταργήσει γιατί δεν είχε την βούληση να υποστηρίξει την ποιότητα, την αριστεία, την ανάγκη να υπερασπιστεί την άποψη ότι ναι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ξεκινώντας από το δημοτικό.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ του κου Μητσοτάκη γίνεται όψιμος υπερασπιστής αυτών των πολιτικών ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας τον λαϊκισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών στελεχών της εκείνης της περιόδου.

Τα νέα προγράμματα, το νέο σχολείο ήταν και είναι μια απάντηση στην κρίση και θα το υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση απέναντι στις λογικές ισοπέδωσης των πάντων, φτωχοποίησης και της παιδείας μας.

Καλώ τον κ. Φίλη να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με όρους πλήρους διαφάνειας και  αξιοπιστίας. Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην Παιδεία που το ΠΑΣΟΚ είχε πετύχει, είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο για την Ελληνική κοινωνία.