Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου και η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να επιβεβαιώνει την κριτική μας περί προχειρότητας στη νομοθέτηση.

Σήμερα, μόλις 12 ημέρες μετά την ψήφιση του πολυδιαφημισμένου «παράλληλου προγράμματος», κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που διορθώνει… «οφθαλμοφανή σφάλματα, αριθμητικά λάθη εκ παραδρομής, ασάφειες, παραλείψεις εκ παραδρομής»!

Είχαν το νομοσχέδιο στο συρτάρι επί δύο μήνες και δεν έκαναν τον κόπο να το επανεξετάσουν πριν συνεχιστεί η συζήτησή του στη Βουλή. Κατόπιν, δύο ημέρες στη Βουλή τους επισημαίναμε την προχειρότητα και καταθέταμε προτάσεις αλλά δεν μας άκουγαν.

Δεν φτάνει που νομοθετούν «στο πόδι», καταθέτουν και πάλι εκπρόθεσμες τροπολογίες, σε άσχετα νομοσχέδια λίγο πριν λήξει η σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.