Σημεία Τοποθέτησης

Παύλου Χρηστίδη

Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

στην εκπομπή Τώρα στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ
με την δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου

 

 

Για το Διαγωνισμό των Τηλεοπτικών Αδειών

 

Έχουμε μία απόλυτη υποκρισία και σχετίζεται γύρω από τη λειτουργία του Συντάγματος, όπως αυτό προβλέπει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ήταν επιλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παλαιότερα και φυσικά και επιλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σήμερα να μη λειτουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να περάσει ο έλεγχος ενός διαγωνισμού στην Κυβέρνηση και τον κ. Παππά.

Δηλώθηκε από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι θα συνταχθεί πάλι το ΕΣΡ, ωστόσο αυτό είναι η δεύτερη υποκρισία. Αφού κανονίστηκε το μεγάλο πλαίσιο τώρα μπορεί να λειτουργήσει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Εμείς, λοιπόν, λέμε ναι να λειτουργήσει το ΕΣΡ, αλλά δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι βγήκε στο όνομα της Αριστεράς να ξεχνά παντελώς ότι υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν, και ενδεχομένως 2000 άνθρωποι θα μείνουν εκτός δουλειάς κι αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί και θύματα γιατί είχαμε κάτι ανακοινώσεις του Mega χθες όπου έλεγαν για συναδέλφους τους συγκεκριμένα πράγματα.

Δεν είναι αυθαίρετες οι ζωές 2000 εργαζομένων. Αυτό το οποίο λένε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι να τους κλείσουν το σπίτι. Δεν ενδιαφέρεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αν δουλεύουν άνθρωποι τόσα χρόνια, αν θα μείνουν 2000 άνθρωποι ακόμα στην ανεργία.

 

Για το πεδίο ανομίας

 

Προφανώς, υπήρχε ένα πεδίο το οποίο έπρεπε να αναθεωρηθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι αυτός ο οποίος υπέγραψε πρώτος την Προκήρυξη για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το 1989, ήταν ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Δεν είναι αμέτοχος ευθυνών ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ούτε είναι οι μωρές παρθένες οι οποίες ξαφνικά εμφανίστηκαν και αντιμετώπισαν την πραγματικότητα.

Κανένας δεν μπορεί να πει ότι από αυτά τα έσοδα θα αντιμετωπιστούν οι τεράστιες αδικίες, 100 δισεκατομμύρια κόστισε μόνο το πρώτο 7μηνο της Διακυβέρνησης. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

 

Για το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών

 

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν έξω από την ΕΡΤ. Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όμως, δεν το είδαμε να είναι απέξω ούτε από κανένα Star, τον Alpha, ούτε από κανένα από τα κανάλια αυτά, που σε 87 μέρες λέτε ότι θα τα κλείσετε, επομένως μην κάνουν τεχνικές ευαισθησίας. Δεν υπάρχει ευαισθητόμετρο.

 

Για τη συνεργασία με το Ποτάμι

 

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλουν να προχωρήσει η συγκεκριμένη προσπάθεια, είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό, διατηρούμε την αισιοδοξία και νομίζω ότι στο τέλος θα προχωρήσουμε σε μία συνεργασία, η οποία είναι ανάγκη για τον κόσμο, γιατί ότι ακούμε από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένα αδιέξοδο δίπολο, το οποίο μας τραβάει πίσω. Έχει έρθει η ώρα να αποκτήσει η χώρα μία εθνική στρατηγική που τη βγάζει από την κρίση οριστικά, με σαφήνεια και αυτό μπορούν να το κάνουν οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, έτσι όπως τη μάθαμε ως ΠΑΣΟΚ.

Γιατί, εάν περιμένουμε από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να εφαρμόσει έστω και μισή δέσμευσή του, τότε θα περιμένουμε δεκαετίες και δεν τις έχουμε. Προς το παρόν, «σκίζουν το μνημόνιο» και δίνουν «13η σύνταξη».