Σημεία Ομιλίας Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής, Εισηγήτριας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), επί των άρθρων του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό  – Φορολογικό

Αντί ευχής, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, να θυμηθούμε τις μητέρες των παιδιών που χάθηκαν άδικα θύματα βίας και εγκληματικών  πράξεων. Τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, τις μητέρες των παιδιών της Marfin, όλες τις μητέρες αδικοχαμένων παιδιών…

Ο λογαριασμός του νομοσχεδίου είναι βαρύς! 2,2 δις ευρώ για το ασφαλιστικό και 1,9 δις ευρώ για το φορολογικό μετά και την τροπολογία.

Εντάσσονται  στο 4ο μνημόνιο και φέρει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου!

Αλήθεια, που είναι ο κ. Τσακαλώτος; Τον Απρίλιο έλεγε ότι θα παραιτηθεί εάν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 9.100€. Τι έχει να πει τώρα που το έριξε στα 8.636€;

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι: η μεσαία τάξη, οι παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Οι επιστήμονες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι αγρότες!

Οδηγούν την κοινωνία σε Μαδουροποίηση! Όλα προς τα κάτω! Από την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων ως την ανταποδοτικότητα εισφορών παροχών στην κοινωνική ασφάλιση και την ισοπέδωση των παροχών  υγείας, για διαφορετικές κατηγορίες εισφορών! Οτι και να πληρώσεις το ίδιο κρεββάτι θα πάρεις !

Η κοινωνία οδηγείται σε ισοπέδωση. Κάθε έννοια παραγωγικότητας και δημιουργικότητας καταπνίγεται.

Παράδειγμα: Έμπορος με ετήσιο εισόδημα 30.000€ σήμερα καταβάλλει εισφορές 4.464€ θα κληθεί με τις νέες ρυθμίσεις να καταβάλλει 8.085€. Οι εισφορές του διπλασιάζονται και χωρίς τις «εκπτώσεις» δόθηκαν στους επιστήμονες. Καταθέσαμε τροπολογία ώστε να τυγχάνουν ανάλογης προστασίας, σε συνθήκες κρίσης, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ.

ΟΓΑ: Οι κ.κ. Τσίπρας και Κατρούγκαλος υπόσχονταν στους αγρότες ότι ο ΟΓΑ θα παραμείνει αυτόνομος! Αυτά όσο αντιδρούσαν οι αγρότες…μετά τους ξέχασαν!

Την ίδια στιγμή καταδικάζουν σε κλείσιμο τα μικρά καφενεία σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.

Όλο το νομοσχέδιο είναι μια φενάκη συνοδευόμενη από τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Ψέμα είναι ότι θα κόψουν 2,2 δις από το ασφαλιστικό χωρίς να κόψουν συντάξεις!

Παράδειγμα: Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 7.980€ δηλαδή 665 ευρώ μηνιαία σύνταξη, θεωρείται από την κυβέρνηση πλούσιος που δεν έχει ανάγκη τα 172,50 € ΕΚΑΣ και γι’ αυτό του τα κόβει!

Το ασφαλιστικό αυτό είναι λεπίδα στο λαιμό της κοινωνίας!

Και ταυτόχρονα δεν οδηγεί σε βιωσιμότητα του συστήματος, δεν εξασφαλίζει τις νέες γενιές!

Δεν πρόκειται να μας βρουν ούτε συνενόχους ούτε υποστηρικτές.

 Όχι μόνο καταψηφίζουμε αλλά θα παλέψουμε για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό!

Αυτό το ασφαλιστικό είναι καρμανιόλα όχι μόνο για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Είναι καρμανιόλα για την κοινωνία, την οικονομία, την προοπτική της χώρας.