Αν κάποιος σχημάτισε κυβερνήσεις «κουρελού» ή ορθότερα «αλ τσαντίρι», αυτός δεν είναι άλλος από τον κ Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τις κυβερνήσεις συνεργασίας, που σχεδόν μετά βεβαιότητας θα καταστεί καθώς φαίνεται επιβεβλημένο να σχηματιστούν μετεκλογικά, ως κυβερνήσεις «κουρελού» στις οποίες όπως λέει δεν προτίθεται να συμμετάσχει. Αν αυτή η θέση του ισχύσει και δεν πρόκειται για τις συνήθεις προεκλογικές του πομφόλυγες, τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή έχει προεξοφλήσει την εκλογική του ήττα και έχει πάρει προκαταβολικά την απόφαση της μη συμμετοχής και της απόδρασης από τις ευθύνες του ή ακόμη χειρότερα έχει αποφασίσει, στην περίπτωση που το κόμμα καταλάβει την πρώτη θέση, να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Πρόκειται όμως περί θράσους να κρίνει με αυτό τον προσβλητικό τρόπο την πιο πιθανή απόφαση του εκλογικού σώματος, να ζητήσει δηλαδή δια της ψήφου του  κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

Στις δικές του βέβαια κυβερνήσεις συμμετείχαν ετερόκλητα πολιτικά στοιχεία από την ακροαριστερά έως την ακροδεξιά,  με ένα συνοθύλευμα απόψεων και πολιτικών επιδιώξεων, με μοναδικό κοινό στόχο την κατάκτηση, την άσκηση και τη νομή της εξουσίας

……………………………………………………………………………………….

Σημεία από την ομιλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη , τιμούμε τα 41 χρόνια από την Ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Σήμερα τιμούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τιμούμε  τα ιδρυτικά μέλη που υπέγραψαν μια διακήρυξη που έμελε να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας .

Ο ΣΥΡΙΖΑ  και η ΝΔ  που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό.

Αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν  το σκηνικό του νέου διχασμού.

Η συντηρητική παράταξη θα πρέπει επιτέλους να απολογηθεί  γιατί

Ποτέ δεν έκανε την αυτοκριτική της για τα λάθη της τα τελευταία σαράντα χρόνια της Μεταπολίτευσης και κυρίως τα τελευταία 5 καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας πριν την κρίση. Ποτέ!

Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τους πολίτες με τη δήθεν αντιμνημονιακή της στάση, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κοινωνία. Στον αντίποδα του πάλαι πότε αντιμνημονιακού μπλοκ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις  λίγους μήνες μετά την  εκλογική του νίκη  ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα  της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το  τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο.

Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας.

Είναι απολύτως υπεύθυνος για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού  σε εθνικόφρονες και μιάσματα.

Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος.

Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Κατώτεροι των αναγκών της χώρας και των κρίσιμων περιστάσεων.

Επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης.

Μιας καρικατούρας δικομματισμού, με  ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν αυτοδυναμίας και πολωτικών μετώπων.

Με αυτές τις λογικές  οι κ.Τσίπρας και Μεϊμαράκης βλάπτουν  σοβαρά την Ελλάδα.

…………………………………………………………………………………………..

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα σημερινά επεισόδια στη Μυτιλήνη

Οι κάτοικοι των νησιών, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με χτεσινό non paper του ΣΥΡΙΖΑ οι προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα των προσφυγικών ροών αποδίδουν σιγά-σιγά καρπούς.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα της λογικής του “σιγά-σιγά”, σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα βλέπουμε σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

………………………………………………………………………………………….

Με βάση την απόφαση του Συνεδρίου του Κινήματος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποφάσισε τη στελέχωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην οποία μετέχουν:

Στην Επιτροπή θα μετέχουν εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι Λαμπάτος Γαβρίλης, Μαλέλης Σταμάτης, Παπαβασιλόπουλος Γιώργος, Σιακαντάρης Γιώργος και Ψύρρας Θωμας.

Επίσης στην Επιτροπή θα μετέχουν και εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών, όπως και ανεξάρτητες προσωπικότητες του σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

Αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής:

Μανιάτης Γιάννης τ. Υπουργός, Επικεφαλής, Αγανίδης Πασχάλης Οικονομολόγος, Ασημακόπουλος Δημήτρης Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Γρυσπολάκης Ιωακείμ Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διακουλάκης Νίκος Πρωτοβουλία Β, Επιτροπάκης Μάνος Γραμ. Δημοκρατικής Παράταξης, Ιωακειμίδης Παναγιώτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθήνας, Κάτσικας Σωκράτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Λαμπάτος Γαβρίλης Ιστορικός, Μαλέλης Σταμάτης Δημοσιογράφος, Μενδώνη Λίνα τ. Γ.Γ. Υπουργείου Πολιτισμού, Παπαβασιλόπουλος Γιώργος Καθ. Ε.Μ.Π., Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Πολυτεχνείου, Παπαδόπουλος Ανδρέας Δημοσιογράφος, Παπαθεοδώρου Γιάννης Αν. Καθ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πετρέλλη Μαρίνα Πρωτοβουλία Κέντρου, Πιέρρος Γιώργος, Δημοσιογράφος Ποδηματά Άννυ Δημοσιογράφος τ. Αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου, Ράπτης Γιάννης Χημικός MSc, Ρόβλιας Ντίνος Δικηγόρος, τ. Υπουργός, Σιακαντάρης Γιώργος  Δρ. Κοινωνιολογίας, Σφυρίου Κοσμάς τ. Υπουργός, Τούντας Γιάννης Πολιτεία 2012, Χαϊνάς Κώστας Οικονομολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Χάλαρης Μιχάλης Δρ Χημικός – Αξιωματικός Π.Σ, Ψύρρας Θωμάς τ. Βουλευτής