“Μ’ όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις”

Tσίπρας: «Δεν είμαι οικονομολόγος αλλά έμαθα»!

Οι 10 δείκτες που συγκέντρωσε επισήμως η ΕΛΣΤΑΤ και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο το τεράστιο πλήγμα που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία το καλοκαίρι, όπως και την αύξηση της ανεργίας, ως συνέπειες των capital controls και της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Τα στοιχεία που προσμετρούνται στην διαμόρφωση του ΑΕΠ, το οποίο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί για το 3ο τρίμηνο, καταγράφουν το μέγεθος του «σοκ» αλλά και προδικάζουν αρνητικές προοπτικές για τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα επίσης με προβλέψεις του ΙΟΒΕ, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του -2% το 2015, ενώ η ανεργία θα φθάσει στο 28%.

Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν πλήρως την επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρήθηκε από τον κ. Τσίπρα μέσα στο καλοκαίρι και συνεχίζεται τώρα στις προεκλογικές του ομιλίες και συνεντεύξεις, περί «επιτυχιών» του και περί δήθεν ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Απ’ ότι φαίνεται τελικά δεν έμαθε οικονομικά κ. Τσίπρας. Μας κόστισε ένα σωρό λεφτά η «εκπαίδευση» του χωρίς να μάθει τίποτα. Αλλά τι να μάθει μ’ αυτούς τους «δασκάλους» που κάθισε…Κόπηκε σε όλα τα μαθήματα τον Ιούνιο και περιμένει τώρα να τα περάσει, χωρίς διάβασμα, τον Σεπτέμβριο.

…………………………………………………………………………………………..

Δήλωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, μετά την

συνάντησή της σήμερα με την Διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO:

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με την Διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της έκθεσης, για τις δυνατότητες που έχει, για το πώς μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Η χώρα μας χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, χρειάζεται να στηριχτούμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις, στις ελληνικές επιχειρήσεις, τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κρίση. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η πολιτική σταθερότητα,.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Πρέπει να προκύψει μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και μεγάλης λαϊκής υποστήριξης. Χρειαζόμαστε κοινωνική ειρήνη, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Γι’ αυτό ζητάμε την δύναμη του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις, στις κοκορομαχίες. Εμείς το βράδυ θα παρουσιάσουμε τις δικές μας πράσινες γραμμές, τις πράσινες γραμμές για μια προγραμματική συμφωνία δεσμευτική με χρονοδιαγράμματα, με στόχους για το Εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα.

………………………………………………………………………………………….

Σημεία από τη συνέντευξη της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην εκπομπή του «STAR»: «LIVE U»

Σχετικά με το debate

Ο στόχος ο δικός μου ήταν να προσπαθήσω να φέρω στη συζήτηση και στο τραπέζι αυτό που είπα στο τέλος. Ότι καταλαβαίνω πως σε μια προεκλογική περίοδο θα υπάρχει και η αντιπαλότητα και η πόλωση και η όξυνση, αλλά επειδή πια έχουμε ωριμάσει κι έχουμε περάσει πολλά, όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Μπορούμε να δεσμευτούμε οι πολιτικοί αρχηγοί απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα υπάρχει μια Κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων των φιλοευρωπαϊκών; Αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος μου.

Το έθεσα στη συζήτηση, στο τέλος που μου δόθηκε η ευκαιρία να πω αυτά που ήθελα εγώ, αλλά δυστυχώς κανένας δεν ανταποκρίθηκε, κανένας δεν δεσμεύτηκε και πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί. Γιατί πριν από ένα μήνα το πετύχαμε αυτό. Είναι απορίας άξιο. Πέντε κόμματα, 220 βουλευτές στήριξαν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μπορούσε να είχε σχηματιστεί Κυβέρνηση από την προηγούμενη Βουλή, βεβαίως αν το ήθελε αυτό ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να κοιταχτούμε στα μάτια και όλοι μαζί να κοιτάξουμε και στα μάτια τον ελληνικό λαό. Όπου πηγαίνω ένα πράγμα μου λένε: «Δεν μπορείτε επιτέλους να συνεννοηθείτε, όπως έχουν κάνει σε άλλες χώρες που αντιμετώπιζαν αντίστοιχα προβλήματα και ακριβώς, επειδή έγκαιρα υπήρξε η συνεννόηση, σήμερα έχουν αντιμετωπίσει τα Μνημόνια και βγαίνουν από την κρίση;».

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρουσίασαν σήμερα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι η εξής:

• Θανάσης Θεοχαρόπουλος
  • Ξενοφών Κοντιάδης