Σημεία ομιλίας Εύης Χριστοφιλοπούλου στη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας

 

Ακούστηκαν πολλά από τους ομιλητές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ. Απαντώ με μία ερώτηση: Πού ήταν ο κ. Καμμένος, Υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και ο κ. Παπαχριστόπουλος, Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, την περίοδο 2004-2009 όταν:

  • η συνολική δαπάνη για την υγεία, δημόσια και ιδιωτική, αυξήθηκε κατά 47%
  • η δημόσια δαπάνηυγείας πραγματοποίησε άλμα 73% (!) όταν το ΑΕΠ αυξανόταν κατά 19,7%
  • ηδημόσια φαρμακευτική δαπάνη ακολούθησε ανέβηκε από 2,2 δις ευρώ το 2003 στα 5,2 δις ευρώ το 2009
  • τα χρέη των 4 μεγάλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ) προς τα Νοσοκομεία από 580 εκ. ευρώ το 2003 εκτοξεύθηκαν στα 3,6 δις ευρώ το 2009.

Για να μην νομίζουν ότι ξεχνάμε…

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είπατε «όλα στο φως»! Φαίνεται όμως ότι κάτι φοβάστε και αυτό που θέλετε είναι να παίξετε.

Εκτός από τα 12,5 δις ευρώ βάρη που φορτώσατε στις πλάτες του λαού με το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου, ετοιμάζεστε να φορτώσετε άλλα 3,6 δις, να μειώσετε το αφορολόγητο, να κόψετε τις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Εσείς που μέσω του πολύ ικανού στα ψέματα κυρίου Κατρούγκαλου λέγατε ότι θα τις αυξήσετε!

Την ίδια ώρα όμως, «ρίχνετε» και μια εξεταστική για «να έχουμε να λέμε»! Γιατί μόνο γι’ αυτό είναι!

Ψάχνετε ένα παιχνιδάκι για να πάτε στο Πάσχα στις περιφέρειές σας και να γλιτώσετε την κατακραυγή! Επιδίδεστε σε σκανδαλοθηρία και «ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα»!

Πείτε μας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ: Ποια από τα μέτρα εξυγίανσης που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ψηφίσατε; Το ΕΣΥ; Όχι βέβαια!

Ψηφίσατε την περίοδο της κρίσης θεσμούς διαφάνειας, που εμείς δημιουργήσαμε, όπως η Διαύγεια, ο Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς ή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Τότε την κατακεραυνώνατε, τώρα την εφαρμόζετε!

Δεν έχετε το θάρρος να επεκτείνετε την περίοδο της εξεταστικής μέχρι σήμερα και να συμπεριλάβετε και τα δικά σας πεπραγμένα! Εμείς το κάναμε το 2012, στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του, όπου συμπεριλάβαμε και την περίοδο του 1ου μνημονίου.

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση εξεταστικής από το 1997 ως σήμερα κατατέθηκε παρά το ότι δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό  ψήφων προκειμένου να συζητηθεί. Να ξέρετε, όμως, ότι όσα έχετε κάνει θα εξεταστούν αργά ή γρήγορα!

Εμείς έχουμε καταθέσει μια μηνυτήρια αναφορά για το ΚΕΕΛΠΝΟ και μια αναφορά για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015.

Δεν ακούσαμε κανέναν να μιλάει για τους 197 θανάτους –αριθμό ρεκόρ- που είχαμε πέρυσι από την γρίπη επειδή κλίνες ΜΕΘ δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όχι μόνο αργήσατε να κάνετε τον διαγωνισμό αλλά και ο κ. Πολάκης «μπούκαρε» κυριολεκτικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, άρπαξε τους φακέλους των υποψηφίων και αλλοίωσε τον πίνακα κατά 50% μόνο και μόνο για να τοποθετηθούν τα «δικά τους» παιδιά στις θέσεις αυτές. Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί διώξεις από τον Εισαγγελέα.

Αν «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», όπως μας είπατε, γιατί κρατάτε ομπρέλα κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Γιατί θέλετε να τα κουκουλώσετε;

Δεν είστε υπέρ του «όλα στο φως». Είστε υπέρ του «όλα των άλλων στο φως» – και ορθώς – αλλά τα δικά σας στο πίσσα σκοτάδι!

Εμείς θα ψηφίσουμε τη σύσταση της εξεταστικής μόνο αν συμπεριληφθεί και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Τα τελευταία δυόμιση που κυβερνάτε ποια θεσμική τομή εισαγάγατε; Λέτε για την κάλυψη των ανασφάλιστων αλλά αυτή προβλεπόταν ήδη όταν αναλάβατε!

Μιλάτε συνεχώς για προσλήψεις και έχετε προσλάβει προσωπικό ορισμένου χρόνου μέσω ΟΑΕΔ και επικουρικούς. Οι ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις που έχετε κάνει ήταν ήδη έτοιμες από το 2014 και πήρε 2,5 ολόκληρα χρόνια για να ενεργοποιηθούν γιατί ο κ. Κουρουμπλής είχε άλλες ασχολίες…

Λέτε ότι προχωρήσατε τον διαγωνισμό Λοβέρδου για τα ασθενοφόρα. Πήρατε τα μισά αλλά δεν πήρατε διασώστες με αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους γιατί αργούν τα ασθενοφόρα!

Ψέματα λέει ο κ. Πολάκης, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή τους. Έχουν διαστρεβλώσει τα πάντα. Η προπαγάνδα και το ψέμα πρέπει να τελειώσουν!

Εμείς είπαμε και λέμε αλήθειες ακόμα και για τους εαυτούς μας!

Απαιτείται συναίνεση τουλάχιστον για το ευαίσθητο θέμα της υγείας και συμφωνία για την επιμήκυνση της περιόδου που θα εξεταστεί από την επιτροπή!

Μόνο τότε θα δείξει η Βουλή ότι δεν θέλει να παίξει πολιτικά παιχνιδάκια!

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ξέρετε πολύ καλά ότι καταρρέετε! Πάτε την εξεταστική όσο πίσω στο χρόνο θέλετε αλλά εμείς στηρίζουμε την πρότασή μας που περιλαμβάνει και τα δικά σας πεπραγμένα!