Από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη νέα επίθεση στα ταμειακά διαθέσιμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

 

Συμπληρώνοντας 2 έτη από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η συγκυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι δεν έχει διδαχθεί το παραμικρό από τις έως σήμερα “αστοχίες” της.

Επιτίθεται ξανά στα ταμειακά διαθέσιμα της Τ.Α., εμμένοντας στην Π.Ν.Π. του Απριλίου 2015 (πλέον ν.4323/2015) και προσβάλλοντας την, συνταγματικά προστατευόμενη, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α., όπως άλλωστε συνηθίζει.

Και αυτό ενώ η εφαρμογή – και στο αυτοδιοικητικό πεδίο – των δεσμεύσεων του Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ του Ιουλίου 2017 είναι σε πλήρη και απρόβλεπτη εξέλιξη. Ενώ ο ιστός της καθημερινής οικονομικής και επιχειρησιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. ξηλώνεται διαρκώς, εξαιτίας κυβερνητικών τακτικισμών, αυτοσχεδιασμών και ακροβασιών (βλ. αιφνίδιες ανατροπές στο δημόσιο λογιστικό, ανεφάρμοστες διαδικασίες περί δημοσίων συμβάσεων, κ.ο.κ.).

Η συγκυβέρνηση οφείλει, έστω και με χρονοκαθυστέρηση ετών, να αντιληφθεί ότι ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΗΜΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ – εάν και όπου υφίστανται διαθέσιμα…– ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής, οι ασφαλείς και λειτουργικές υποδομές στις πόλεις μας, από δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα, σχολεία μέχρι έργα αποτροπής φυσικών καταστροφών, το δίκτυο υπηρεσιών εξυπηρέτησής κάθε πολίτη, η αναπτυξιακή πνοή στην τοπική οικονομία, είναι οι ψηφίδες της καθημερινότητάς μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη συγκυβέρνηση να περιορίσει το αντι-αυτοδιοικητικό της μένος και επιτέλους ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ Δήμων & Περιφερειών.