Από τον Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ για το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Μετά από 15, περίπου, μήνες, διακυβέρνησης Σύριζα και Ανελ, νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα. Από την κατάργηση των μνημονίων περάσατε στην εφαρμογή του σκληρότερου-δική σας εμπνεύσεως- τρίτου μνημονίου. Όχι μόνο δεν έχετε κάνει τίποτα από όσα, με θράσος μας υποσχεθήκατε, αλλά μας οδηγείτε σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, και προκαλείτε συνεχιζόμενη ανασφάλεια σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Τελευταίο σας θύμα φαίνεται πως θα είναι ο Τουρισμός. Έπρεπε βέβαια να το είχαμε φανταστεί καθώς δεν έχετε αφήσει και τίποτα άλλο όρθιο. Έρχεστε με φόρα από τις αποτυχίες σας σε όλους τους τομείς (διαπραγμάτευση, μεταναστευτικό, ασφαλιστικό, αγρότες κ.α)  να δημιουργήσετε πρόβλημα τον μοναδικό τομέα που δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία. Η συνταγή σας γνωστή. Φόρος και πάλι φόρος. Αυτή τη φορά με τη μορφή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης». Αυξήσατε, πέρυσι,  μέσα σε μια νύκτα, τους ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, παρά τα ότι ως αντιπολίτευση, κάθε μέρα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ και μειώνατε τους ΦΠΑ, επιβάλλατε capital control εν μέσω τουριστικής περιόδου,  και έρχεστε μέσα σε λίγους μήνες να επιβάλλεται και άλλους φόρους στα ξενοδοχεία, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα τους.  Το κάνετε μάλιστα με  πονηριά , στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, όταν ήδη έχουν «κλειστεί» οι συμφωνίες με τους tour operators, αναγκάζοντας έτσι τους επιχειρηματίες του τουρισμού να επωμιστούν όλο το κόστος, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα στις τιμές τους.

Η αλλεργία σας στην επιχειρηματικότητα σε συνδυασμό με την ανικανότητα σας να κυβερνήσετε αυτό το τόπο  αποτελούν δυσβάσταχτο φορτίο για τον τόπο. Ο Ελληνικός τουρισμός, στηρίζει με συνέπεια,  όλα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, την ελληνική οικονομία.  Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της οικονομίας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη και εμμονές. Αποσύρετε τα απαράδεκτα μέτρα!