Υπό την Προεδρεία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της πορείας αντιμετώπισης των τραγικών συνεπειών των πλημμυρών στην περιοχή της Μάνδρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο καθηγητής κ. Παπανικολάου, ο μελετητής κ. Πέππας, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, η πρώην αντιπεριφερειάρχης κα. Δήμου και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι ευθύνες τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας Αττικής, για ανεπαρκή συντονισμό αν και υπήρξαν σαφείς προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωσή τους. Δεν είχαν προχωρήσει εγκαίρως τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα παρ’ ότι υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες από την προηγούμενη αρχή της Περιφέρειας, η διαχείριση την ώρα εκδήλωσης του φαινομένου ήταν ανεπαρκής και η εκ των υστέρων αντιμετώπιση των πληγέντων αποδεικνύεται  προβληματική εξαιτίας καθυστερήσεων και ελλείψεων.

Κλασικό παράδειγμα η μη έναρξη της καταβολής χρηματοδότησης των κατεστραμμένων οικοσκευών και επιχειρήσεων.

Αποφασίστηκε να έρθουν τα ζητήματα αυτά στη Βουλή μέσω επικαίρων ερωτήσεων και να οργανωθεί επίσκεψη Κλιμακίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις πληγείσες περιοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όχι άλλος χαμένος χρόνος. Αντιμετώπιση των προβλημάτων τώρα