Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Θέοδωρος Παπαθεοδώρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ας πρόσεχαν!

Την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους αποκαλύψαμε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Με παρέμβασή του, στην αρχή της διαδικασίας της συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτής Θ. Παπαθεοδώρου αμφισβήτησε την ύπαρξη συμφωνίας επί του νομοσχεδίου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αφού ήταν προφανές ότι μετά τις δηλώσεις του Π. Καμένου, οι ΑΝΕΛ δεν στήριζαν το νομοσχέδιο.

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση και επειδή δεν υπάρχει πλειοψηφία, ο Υπουργός οφείλει να διαβουλευθεί με τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, να τροποποιήσει ή και να αποσύρει σειρά διατάξεων με τις οποίες διαφωνεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί τις θεωρεί είτε φωτογραφικές είτε λανθασμένες και πάντως άσχετες με το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει. Με τη θέση αυτή συντάχθηκαν οι εισηγητές από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Μετά την παρέμβασή μας, δεδομένης της καταψήφισης του νομοσχεδίου από τους ΑΝΕΛ, η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.

Άμεσα ο Υπουργός Δικαιοσύνης τροποποίησε τη φωτογραφική διάταξη για τις άδειες των κρατουμένων και δεσμεύτηκε για σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο μέχρι τη ψήφισή του από την ολομέλεια.

Φαίνεται ότι εκτός των μνημονιακών ψηφοφοριών, η συγκυβέρνηση πιέζεται από τις εσωτερικές πολιτικές της αντιφάσεις. Ας πρόσεχαν!