Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εμφανίστηκε σήμερα να «πανηγυρίζει» για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ή δεν έχει διαβάσει την ανακοίνωση του Eurogroup ή έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας ή το χειρότερο συνεχίζει την επιχείρηση εξαπάτησης του Ελληνικού λαού.

Γιατί η απόφαση προβλέπει:

  1. Ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο με συμφωνία που να ικανοποιεί το ΔΝΤ.

Δηλαδή με βάση τα επώδυνα μέτρα που αυτό απαιτεί για συντάξεις, αφορολόγητο, εργασιακά.

  1. Ότι η Κυβέρνηση αποδέχεται τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όχι μόνο για το 2018, αλλά και για αρκετά χρόνια ακόμη. Άρα διαψεύδεται πλήρως η Κυβέρνηση για τον ισχυρισμό της ότι δεν θα δεχθεί νέα μέτρα μετά το 2018. Τα έχει ήδη δεχθεί.

Οδηγούμαστε σε νέα επαχθή μέτρα και σε νέο μνημόνιο.

  1. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πενιχρά οικονομικά αποτελέσματα θα έχουν και αυτό μετά από αρκετά χρόνια από σήμερα.

Η Κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως την απαίτηση του κ. Σόιμπλε να συζητηθούν τα ουσιαστικά μέτρα για το χρέος μετά το 2018. Εγκατέλειψε όχι μόνο τις διακηρύξεις της, αλλά ακόμη και το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroupτου 2012.

Η Κυβέρνηση αδύναμη και ανίκανη να διαπραγματευθεί, οδηγεί την χώρα και την οικονομία σε αδιέξοδο, και απομακρύνει την προοπτική εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, διαιωνίζοντας την επιτροπεία της χώρας.

Οι ψευτοπαλικαρισμοί και οι ψευτοπανηγυρισμοί δεν μπορούν να αποκρύψουν την άνευ όρων παράδοση.

Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο.