Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Πάμε στη Φώφη Γεννηματά την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Καλημέρα σας κα Γεννηματά.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καλημέρα σας.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Κουρασμένη είναι.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εντάξει δεν είναι τόσο κουρασμένη.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εντάξει τα έχουν φτύσει όλοι.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχει κλείσει η φωνή μου μετά από είκοσι ομιλίες και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Οι φωνητικές χορδές μόνο κουράζονται, τίποτε άλλο.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, ναι, εντάξει τώρα τι να λέμε.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Δεν έχω κουραστεί καθόλου, πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι αισιόδοξη κι έχω πάρει πολλή δύναμη, γιατί χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και επιστρέφουν στο σπίτι τους στο ΠΑΣΟΚ. Είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό που εισπράττω σε κάθε πόλη που έχω πάει.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Είναι και η πρώτη σας εμπειρία ως Αρχηγού κόμματος, έτσι δεν είναι;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βέβαια είναι η πρώτη εμπειρία, είναι μία κρίσιμη μάχη κι είναι μια κρίσιμη μάχη και για την Κεντροαριστερά και για την Ελλάδα. Κύριε Καμπουράκη και κ. Οικονομέα η χώρα τη Δευτέρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση τετραετίας, σταθερή, αποτελεσματική. Μια Κυβέρνηση αμέσου δράσης και αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη την ευθύνη.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Σου λέει βρε παιδί μου εντάξει, πες ότι βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, πες ότι βγαίνει η Νέα Δημοκρατία πρώτη, εκ των πραγμάτων και ο ένας και ο άλλος, επειδή αυτοδυναμίες πλέον δεν υπάρχουν και δημοσκοπικά δε φαίνεται κάτι τέτοιο, σου λέει όλοι θα απευθυνθούν και στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, αυτές είναι οι δυο δεξαμενές ας πούμε που θα συγκροτηθεί μια Κυβέρνηση. Σου λέει εντάξει θα πάει η Φώφη τώρα με τον Τσίπρα ας πούμε ή με τον Μεϊμαράκη, τι θα κάνουν; Δηλαδή τι θα του πει ας πούμε; Θα τον ελέγξει σε κάτι;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κύριε Καμπουράκη χρειάζεται μία Κυβέρνηση που θα στηριχτεί σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία.

Έχουμε εμπειρία συνεργασιών, είχαμε την προηγούμενη φορά, που δεν τηρήθηκε η προγραμματική συμφωνία ποια ήταν η εξέλιξη; Αυτό λοιπόν που εμείς θα απαιτήσουμε και στο οποίο θα επιμείνουμε είναι να υπάρχει δέσμευση. Χρειάζεται όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να συμμετέχουν σε αυτή την Κυβέρνηση. Δεν είναι η ώρα να δραπετεύσει κανένας από τις ευθύνες του.

Γι’ αυτό θεωρούμε ότι και τα δύο πρώτα κόμματα πρέπει να αναλάβουν ευθύνες και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό λέω πάρα πολλές φορές ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι άγονη που γίνεται μεταξύ τους,. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος, σημασία έχει να μπορέσει να υπάρξει συνεργασία, γι’ αυτό ζητάμε εμείς να είμαστε η τρίτη δύναμη και να πάρουμε την τρίτη εντολή.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Κυρία Πρόεδρε δηλαδή θα θέσετε όρο συμμετοχής σας στην Κυβέρνηση να συμμετάσχει και ο δεύτερος, όποιος κι αν είναι αυτός;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Εμείς δε θα αφήσουμε κανέναν να δραπετεύσει. Αυτός όμως που μπορεί να τους υποχρεώσει είναι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Γιατί όσο πιο αδύναμα είναι αυτά τα δύο πρώτα κόμματα, τόσο πιο εύκολα θα καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό λέω ότι είναι στείρα αυτή η αντιπαράθεση, είναι παραπλανητικό το δίλημμα. Δεν υπάρχει δίλημμα για το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα είναι τρίτος.

Κι επειδή άκουγα τι λέγατε προηγουμένως σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, είναι πάρα πολύ κρίσιμο να αναρωτηθούν οι Έλληνες, είναι δυνατόν να ψηφίσουν ένα κόμμα που έχει αποδεχθεί ότι έχει την πολιτική ευθύνη μιας δολοφονίας; Είναι πολιτική επιλογή ή είναι ψήφος σε εγκληματίες;
Αυτό το δίλημμα δεν είναι διχαστικό κ. Καμπουράκη και κ. Οικονομέα και κ. Σαραντάκο γιατί δε σας βλέπω αλλά ακούω τις φωνές και υποθέτω ότι είναι και ο κ. Σαραντάκος εκεί…

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ναι, ναι σωστά.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα προασπίσουμε τη Δημοκρατία κι αν θα εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα να υπάρξει συνεργασία και πολιτική σταθερότητα.

Χωρίς πολιτική σταθερότητα κινδυνεύουμε να ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και σήμερα το γνωρίζουν όλοι αυτό. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει που βρίσκεται η Ελλάδα, που βρίσκεται η οικονομία, με ποιους έχει να κάνει.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Μαζί σκίζανε τα μνημόνια στις πλατείες το 2010, μαζί υπόσχονταν τα πάντα..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και μαζί δεν τα σκίσανε στο τέλος.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Μαζί υπογράφανε τα μνημόνιά τους και τέσσερις φορές πήγαν την Ελλάδα σε εκλογές κυνηγώντας την αυτοδυναμία, η οποία είναι προφανές ότι ούτε μπορεί να προκύψει, ούτε μπορεί να δώσει λύσεις αυτή τη στιγμή στην αγωνία του ελληνικού λαού.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Κυρία Γεννηματά επειδή είπατε χτες τη φράση «το αίμα νερό δε γίνεται»..

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ναι πράγματι το είπα.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δηλαδή απευθύνεστε ας πούμε σε έναν κόσμο που ψήφιζε επί χρόνια ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή έφυγε διότι έγιναν όλα αυτά, σε αυτόν τώρα τον πρώην ή τον νυν που είχε ψηφίσει την προηγούμενη φορά και ο οποίος μπαίνει στο δίλημμα: Παιδιά, βλέπω τα γκάλοπ ίσα-ίσα, μήπως να πάω να ψηφίσω Τσίπρα διότι βλέπω να έρχεται η Δεξιά, τι του λέτε;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Του λέμε ότι σε αυτή την Κυβέρνηση χρειάζεται προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο και αυτό το πρόσημο μπορεί να το βάλει το ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε εμπειρία, έχουμε γνώση, έχουμε ομάδα, έχουμε στελέχη που δεν έχει κανείς, έχουμε κάνει μια μεγάλη ανανέωση. Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε αυτή τη χώρα έχουν γίνει από το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα  και η ένταξη στην ΟΝΕ για την οποία σήμερα όλοι δήθεν αγωνίζονται είναι έργο ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και μέσα στην κρίση το ΠΑΣΟΚ έκανε μεταρρυθμίσεις.

Σήμερα λοιπόν χρειάζεται μία Κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να κάνει τομές, αλλαγές, ρήξεις, που θα έπρεπε να κάνουμε ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν απέναντί μας εταίροι και μνημόνια.  Χρειάζεται  μία ισχυρή Κυβέρνηση η οποία θα αγωνιστεί να βελτιώσει τους πολύ δύσκολους όρους που περιλαμβάνει αυτό το μνημόνιο που έφερε ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί, έχει τη δυνατότητα, έχει τη γνώση, έχει την εμπειρία και το γνωρίζουν όλοι.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κυρία Γεννηματά μιας και θίξατε το μνημόνιο, λίγο-πολύ τα πράγματα που πρέπει να τηρήσει η χώρα στη συμφωνία αυτή είναι γνωστά, είναι γνωστά ή εν πάση περιπτώσει είναι πολύ σκληρά όπως είπατε κι εσείς. Η προγραμματική συμφωνία την οποία θα απαιτήσετε εσείς τι θα ζητήσετε να περιλαμβάνει; Είναι ένα κρίσιμο θέμα αυτό, δηλαδή τι ευελιξία μπορεί να έχει μία Κυβέρνηση με αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο έχουμε συμφωνήσει;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: η Κυβέρνηση που θα προκύψει τη Δευτέρα θα πρέπει να κάνει τρία πράγματα.

Το πρώτο είναι να εξειδικεύσει θέματα αυτής της συμφωνίας που έχουν μείνει ορθάνοιχτα, και δεν έχουν κλείσει, όπως είναι το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Αν δεν είναι έμπειροι και ικανοί αυτοί που θα το διαπραγματευθούν για να το κάνουν εφαρμοστικό νόμο μπορεί η εξέλιξη να είναι δυσμενέστατη για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνει αυτή η Κυβέρνηση είναι να βελτιώσει, να αγωνιστεί για την αλλαγή πολύ δύσκολων ισοπεδωτικών όρων όχι μόνο για κοινωνικές ομάδες, αλλά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Το τρίτο που πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που αφορούν το κράτος το πολιτικό σύστημα και το κοινωνικό κράτος.

Για παράδειγμα ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το λέω αυτό γιατί πια θα πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στο δεύτερο κόμμα να αποφεύγει τις ευθύνες του και να καταφεύγει στα ψέματα και στο λαϊκισμό προκειμένου να ξαναγίνει πρώτο.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Να καταργηθεί το μπόνους δηλαδή.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βεβαίως. Αν δε γίνει αυτό δε θα απαλλαγούμε ποτέ.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θα είναι όρος για τη συμφωνία.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Θα βάλετε όρο;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Πρέπει να είναι όρος, γιατί δε θα απαλλαγούμε ποτέ από τις πελατειακές σχέσεις, το πελατειακό κράτος, τα ψέματα και τη δημαγωγία. Επιτέλους πρέπει να γίνουμε ένα κανονικό κράτος, να προχωράμε με συνεργασίες.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Κυρία Πρόεδρε να ρωτήσω κάτι, φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου όπως όλοι ότι έχει σημασία το πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής αυτής της Κυβέρνησης. Για σας είναι αυτονόητο ότι ο Ηγέτης του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι Πρωθυπουργός ή θα τεθεί και αυτό υπό συζήτηση;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Αυτά θα πρέπει να τα δούμε μετά το αποτέλεσμα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Με βάση τα ποσοστά.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καταλαβαίνετε ότι έχει μεγάλη σημασία ο συσχετισμός των δυνάμεων και το αποτέλεσμα που θα φέρει το κάθε κόμμα το βράδυ της Κυριακής.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Άρα καταλαβαίνω ότι δεν είναι αυτονόητο για σας αυτό.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Για μένα η βάση της συνεργασίας είναι το τι θα κάνει αυτή η Κυβέρνηση.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Δεν έχει σημασία με ποιον Ηγέτη θα είναι;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Δεν είναι δηλαδή σημαντικό λέτε εσείς;

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Δε θα έχει σημασία ποιος θα είναι Πρωθυπουργός;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Προσπαθώ να καταλάβω.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είναι πολύ σημαντικό το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, αυτό που σας λέω όμως είναι ότι αυτό είναι μία συζήτηση που δεν μπορούμε να την κάνουμε σήμερα αν δε γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Αυτό που όμως σήμερα μπορούμε να πούμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει δέσμευση για προγραμματική συμφωνία. Η οποία θα πρέπει να έχει συγκεκριμένους στόχους σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και θα πρέπει να δεσμευτούμε όλοι ότι θα φτάσουμε το 2019 χωρίς άλλες εκλογές ενδιάμεσα.

Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της χώρας και της Κυβέρνησης για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Εάν δεν έρθουν επενδύσεις, εάν δεν αποκαταστήσουμε τη ρευστότητα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των capital controls, για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα, θα είμαστε διαρκώς σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης περικοπών και βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η πολιτική σταθερότητα είναι το κλειδί. Θα είναι πρόσχημα να σταθούμε στο ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός για να μην υπάρξει συμφωνία και συνεργασία.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μα πως το λέτε αυτό κα Γεννηματά; Δηλαδή λέει ο άλλος τώρα θα είμαι πρώτος εγώ στις εκλογές και μπορεί να μου απαιτήσει να φύγω από Πρωθυπουργός να βάλουμε έναν τρίτο;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Σας είπα ότι θα πρέπει να εκτιμήσουμε το συσχετισμό των δυνάμεων. Νομίζω πως είναι απόλυτα κατανοητό.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εγώ συμφωνώ μαζί σας.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχει μεγάλη σημασία η δύναμη του κάθε κόμματος σε σχέση με το εάν θα απαιτήσει να έχει τον Πρωθυπουργό ή όχι.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Και η διαφορά φαντάζομαι του πρώτου με τον δεύτερο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εάν επιβεβαιωθούν ας πούμε οι δημοσκοπήσεις κα Γεννηματά και κάποιο από τα δύο κόμματα έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα οριακά βγει πρώτο, σε αυτή την περίπτωση λέτε εσείς ότι δεν είναι και απολύτως βέβαιον ότι οι υπόλοιποι θα δεχτούν τον Ηγέτη του πρώτου κόμματος, εάν είναι οριακά τα πράγματα. Το καταλαβαίνουμε καλά;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Αφήστε να τα δούμε,  να μην κάνουμε υποθέσεις οι οποίες είναι άχαρες και άκαιρες. Αφήστε να δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι έχει πια αμφισβητηθεί και το θέμα της συνεργασίας ενός ισχυρού κόμματος, με μία ουρά, με ένα δεκανίκι. Είδατε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άντεξε εφτά μήνες.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εντάξει, αυτό που λέει ο Τσίπρας ότι «έχετε βαρίδια», που εσάς σας έχει βγάλει από το πλάνο αλλά λέει “έχετε βαρίδια εσείς στο ΠΑΣΟΚ”..

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Έχει το Βενιζέλο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Πως το αντιμετωπίζετε εσείς αυτό;

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Ο κ. Παππάς δεν το είπε χθες αυτό.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εσείς αποδέχεστε την έννοια «βαρίδια»;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κοιτάξτε, αυτή είναι μία συζήτηση αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική. Του έχω πει πάρα πολλές φορές να κοιτάξει τα του οίκου του για τα ζητήματα αυτά. Γιατί νομίζω ότι έχει καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός ότι τα προβλήματα, τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδεοληψίες και οι εμμονές έγιναν ένα βαρίδι για τη χώρα και την οικονομία, η οποία ήρθε σε τραγική κατάσταση μετά από την εφτάμηνη αυτή διακυβέρνησης.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Μα νομίζω το έχει μαζέψει κα Γεννηματά.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Επομένως αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει μία συνεννόηση των δυνάμεων, χωρίς προσχηματικούς όρους, γιατί σας είπα και πριν ότι δεν χρειαζόμαστε άλλες Κυβερνήσεις με σημαία ευκαιρίας, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Αν είναι δυνατόν με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μέσα σε αυτή την Κυβέρνηση. Πέντε κόμματα και 220 Βουλευτές στήριξαν το καλοκαίρι την προσπάθεια της χώρας να παραμείνει στην Ευρώπη και πήγαμε σε εκλογές με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αναζητούμε τους 151.

Θεωρώ ότι εφόσον καταφέραμε να συνεννοηθούμε μία φορά, μπορούμε να το κάνουμε και πάλι. Αλλά πρέπει να το επιβάλλει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ναι σωστά. Κυρία Γεννηματά ας πάρουμε τώρα το άλλο το δεύτερο σενάριο ότι είναι πρώτο κόμμα έστω και οριακά η Νέα Δημοκρατία. Εσείς θα απαιτήσετε να συμμετάσχει και το δεύτερο κόμμα που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την Κυβέρνηση; Γιατί υπάρχει μία φιλολογία σε αυτό το ότι δε θα δεχθείτε να μείνει απέξω και να πετροβολάει.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είτε είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, είτε είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο πρέπει να είναι στην Κυβέρνηση. Έχουν ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, έχουν υπογράψει..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Το «πρέπει» πως το εννοείτε, θα είναι όρος;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Πρέπει να επιβληθεί να είναι και οι δύο στην Κυβέρνηση, σας είπα και πριν.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Θα είναι όρος για σας για να συμμετάσχετε;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Θα διεκδικήσουμε και θα τους πιέσουμε να είναι και οι δύο στην Κυβέρνηση. Δεν πρέπει να σχηματιστεί πάλι μία Κυβέρνηση ευκαιρίας όπως πριν. Έχει όμως μεγάλη σημασία η ψήφος του ελληνικού λαού.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Όποιος κι αν είναι δεύτερος θα πετροβολάει απέξω.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να μείνει απέξω και να πετροβολάει και να πυροβολεί αυτή την Κυβέρνηση.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Για να δούμε.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Δηλαδή καταλαβαίνω ότι το ευκταίο για σας είναι να μπουν όλοι μέσα. Εκτός βεβαίως εννοώ του εντός συνταγματικού τόξου, αυτό εννοώ.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Μιλάμε για Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από το 2012. Ενδιάμεσα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κυνήγησαν την αυτοδυναμία..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Λέει και πολύ σωστά ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τον συσχετισμό». Το συσχετισμό βάζει η κα Γεννηματά σαν όρο.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βεβαίως θα εξαρτηθούν από τον συσχετισμό, γι’ αυτό απευθύνομαι στον ελληνικό λαό, γιατί με τη δική του ψήφο μπορεί να επιβάλλει τη συνεργασία. Γι’ αυτό ζητάμε να είμαστε εμείς η τρίτη δύναμη, να έχουμε την τρίτη εντολή, για να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεννόησης, της συνεργασίας και της σταθερότητας. Το ξέρετε πολύ καλά ότι πιστεύω στη συνεννόηση και στη συνεργασία.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ευχαριστούμε κα Γεννηματά, καλή συνέχεια.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Καλημέρα, καλή επιτυχία.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Να είστε καλά.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και υπομονή μέχρι τις 12 απόψε, μετά σταματάνε οι ομιλίες.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Μετά αρχίζει από τη Δευτέρα όμως έτσι;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Τρεις νομούς έχω να γυρίσω σήμερα.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Καλό δρόμο. Που πάτε σε ποιους νομούς πάτε;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Μεσσηνία Ηλεία και Αχαΐα.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εντάξει, καλό δρόμο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Καλημέρα σας.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Γεια σας.