Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Εκπαίδευσης, αλλά και ο συντονισμός των προσπαθειών για την αναχαίτιση της νομοθετικής αντιμεταρρύθμισης που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Παιδείας.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή δημόσια την αντίθεσή του, στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις οπισθοδρόμησης. Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι αυτές εξυπηρετούν μόνο ιδεοληψίες, πελατειακές σχέσεις και κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Μάλιστα η κ. Γεννηματά ενημέρωσε ότι έχει θέσει το θέμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και του έχει ζητήσει να μην κατατεθεί λεγόμενος Νόμος Μπαλτά. Θέμα στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει απόλυτα.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κίνησης και εξέφρασε τις θέσεις του Κινήματος για τον χώρο της Παιδείας, την ανάγκη, να γίνει ένας ουσιαστικός, ανοιχτός, εθνικός διάλογος για την Παιδεία, σε βάθος χρόνου, στον οποίο όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας (κόμματα, Πανεπιστήμια, θεσμικοί φορείς όπως η ΠΟΣΔΕΠ, ΟΛΜΕ, κλπ) θα συμμετέχουν.

Θα δεσμευθούμε να καταλήξουμε σε έναν εθνικό σχεδιασμό για την Παιδεία και θα χαράξουμε μια πολιτική για τα επόμενα 15 χρόνια, η οποία θα πρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση καθώς το θέμα της Παιδείας θα πρέπει να ενώνει όλους μας και όχι να μας χωρίζει.

Γι’ αυτό καλούμε την ηγεσία του Υπ. Παιδείας να ξεκινήσει άμεσα αυτή τη διαδικασία και να μην προχωρεί μονομερώς σε ρυθμίσεις που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία της Εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η υπεύθυνη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.