Συνάντηση με αντιπροσωπεία της νεοσύστατης Συνομοσπονδίας των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» πραγματοποιήθηκε χτες, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων,  στα γραφεία της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρουσία του Γραμματέα της Βασίλη Κεγκέρογλου,  του διευθυντή της ΚΟ κ. Βασίλη Έξαρχου και του Γραμματέα του αρμόδιου Τομέα κ. Βασίλη Χρονόπουλου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ικανοποίηση την προσπάθεια των Ελλήνων Ρομά για την θεσμική τους εκπροσώπηση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική συνεργασία με την  Πολιτεία αλλά και την γενικότερη προώθηση των αιτημάτων τους.

Η ανάγκη για πολιτικές δράσεις και πρωτοβουλίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός των Ρομά στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς λόγω της οικονομικής κρίσης. Απαιτείται ρεαλιστικός και επικαιροποιημένος σχεδιασμός, οριζόντιες δράσεις, συνεργασία και τόλμη για την υπέρβαση των νέων εμποδίων που τίθενται από την συγκυρία. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Οι εκπρόσωποι της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» αφού αναφέρθηκαν στο διαχρονικό έργο του ΠΑΣΟΚ για τους Ρομά, ζήτησαν από την Δημοκρατική Συμπαράταξη της συνέχιση της στήριξής τους.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε για κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες αλλά και την διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Συνομοσπονδία για όλα τα θέματα που αφορούν τους Ρομά που ζουν στη χώρα μας.