Βρυξέλλες, 16 Ιουνίου 2015

«Αγαπητή Φώφη,

Αγαπητή Πρόεδρε,

Εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D), απευθύνω τα θερμότερα των συγχαρητηρίων για την εκλογή σου ως Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις σε δύσκολους καιρούς, είμαι πεπεισμένος ότι το ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία σου, θα χαράξει την ορθή πορεία. Επιπλέον, η αφοσίωσή σου στον σκοπό της αναβίωσης των αξιών της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και στον αγώνα για μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία στην Ευρωζώνη, θα έχει πάντοτε την πλήρη υποστήριξή μας.

Εν όψει αυτού του στόχου, οι Σοσιαλιστές & Δημοκράτες θα παραμείνουν έμπιστοι σύμμαχοι σε αυτό το ταξίδι, που θα αποδειχθεί ανταποδοτικό και δημιουργικό για τον ελληνικό λαό.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο απαιτητικό έργο που έχεις μπροστά σου, και εύχομαι να συναντηθούμε σύντομα, όχι μόνο για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για την ενοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Με εκτίμηση,

Gianni Pitella»