Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου από το STAR Κεντρικής Ελλάδος σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά τοποθετήθηκε ως εξής:
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την αναγκαιότητα αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί στρατηγικά και να τεθεί με την ψήφο του Λαού στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων.

Πλέον δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση αυτού του κακόγουστου σίριαλ, κάθ’ ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η επαναπροσέγγιση – έκφραση των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων για να επανακάμψει ο Πολιτικός μας Φορέας ως πρωταγωνιστής στον αριστερό – προοδευτικό πόλο του πολιτικού μας συστήματος.
Κι αυτό επιδιώκουμε και σήμερα με τη σημαντική – μαζική εκδήλωση που διοργανώνουμε για την αυτοδιοίκηση.

Εκ του θεσμικού μου ρόλου συμμετέχω σε διαδικασίες του Κόμματος και της Συμπαράταξης σε όλη την Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, μετά βεβαιότητας μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ, ούτε μια οργάνωση, ούτε ένα στέλεχος Κεντρικής Επιτροπής που να επιθυμεί τη συνεργασία μ’ αυτό το ΣΥΡΙΖΑ.

Ενα κόμμα του λαϊκισμού, της πολιτικής ψευδολογίας, ανίκανο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Λαού και της Χώρας.

Η μόνη “χάρη” που μπορεί να κάνει ο κύριος Τσίπρας δεν είναι προς την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά προς τον Ελληνικό Λαό, με την άμεση αποχώρηση αυτού και των συνεργατών του απο την κυβέρνηση της Χώρας.