Την εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό παραμένει ως πρόβλημα, εξέφρασε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm» ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «όσο ο μέσος μισθός υπολείπεται της μέσης σύνταξης, όσο η αναλογία εργαζομένων – συνταξιούχων βαίνει προς εξίσωση, το ασφαλιστικό σύστημα θα καθίσταται μη βιώσιμο».

Παράλληλα υποστήριξε ότι, η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί με την δημιουργία θέσεων εργασίας, επιλέγει την  «εύκολη λύση» της εκ νέου μείωσης των συντάξεων, καθώς η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κάτι που οδηγεί σε νέες περικοπές.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι, την Τρίτη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει πρόταση για τον εξορθολογισμό των «κόκκινων επιχειρηματικών δανείων» λέγοντας ότι, «Δεν είναι όλα τα δάνεια ίδια. Θα πρέπει να αξιολογηθούν οι λόγοι που οι οφειλέτες χρωστούν και να διαχωριστούν οι εκούσιοι κακοπληρωτές απ’ αυτούς που λόγω κρίσης οδηγήθηκαν σ’ αυτή την κατάσταση. Όπως οι επιχειρήσεις που χρωστούν πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, έτσι και οι συνεπείς οφειλέτες θα πρέπει να έχουν κάποιο μπόνους».

Αναφερθείς στη φράση του Πρωθυπουργού περί εργασιακού μεσαίωνα σχολίασε: «Οι εργασιακοί μεσαίωνες αποτρέπονται από την οικονομική ανάπτυξη και τη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας κι όχι απ’ την επιχείρηση δαιμονοποίησής της, όπως πράττει η κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπογράμμισε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση: «Όποια πρωτοβουλία, έστω και αν στο ξεκίνημά της είναι ατελής, μπορεί να βοηθήσει στο να επιλυθούν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, είναι σωστή».

Τέλος, για το επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «Το βάρος πρέπει να δοθεί στη μαζική ενεργό συμμετοχή, χωρίς αποκλεισμούς, των προοδευτικών πολιτών στις εργασίες του συνεδρίου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης των πολιτικών θέσεων της Συμπαράταξης» και σε ότι αφορά ερώτηση για το θέμα των συμβόλων απήντησε πως «Δεν μπορεί να αποτελεί κυρίαρχο διακύβευμα ενός συνεδρίου το σύμβολο. Η παραγωγή πολιτικής αλλάζει τη ζωή μας και όχι η συντήρηση της μικροπολιτικής».