Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ. ΑΡ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την ρίψη χημικών στην πορεία των συνταξιούχων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Οι συνταξιούχοι που διαδήλωναν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Κατρούγκαλου, αντί του κ. Πρωθυπουργού  συνάντησαν τα ΜΑΤ και εκδιώχθηκαν με δακρυγόνα και χημικά. Ο κ. Τσίπρας όφειλε να τους δεχθεί και να τους ακούσει και όχι απλά να επικρίνει τον Υπουργό του για κακομεταχείριση των διαδηλωτών. Ο δε κ. Τόσκας φαίνεται ότι έχει εθιστεί στο γεγονός ότι η ίδια η Κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκηρύσσουν πλέον συχνά τις ενέργειες του στο Υπουργείο. Η ταχεία αναδίπλωσή του για τη χρήση χημικών σε διαδηλώσεις τον καθιστά αναξιόπιστο, τόσο για τις πράξεις του όσο και για τις παραλείψεις του, και θέτει από μόνη της ζήτημα φερεγγυότητας της πολιτικής του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Πρόθυμοι και μοιραίοι», αλλά χωρίς βούληση.

Στους καπνούς των χημικών έξω από το περίκλειστο με κλούβες Μέγαρο Μαξίμου, εναντίον των συνταξιούχων, χάνεται και το τελευταίο αφήγημα περί κοινωνικής ευαισθησίας της «πρώτης φοράς Αριστερά» και «Προστασίας του Πολίτη».