Σημεία συνέντευξης

 Στέφανου Ξεκαλάκη

 Γραμματέα Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ

 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι»

 με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

 

 

 

Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, σε συνέντευξη του, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ.

“Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι σε μία προγραμματική βάση και να βρουν τα σημεία σύγκλισης”, πρόσθεσε.

 

Επίσης, μιλώντας για τα θέματα ασφαλείας, χαρακτήρισε την ασφάλεια των πολιτών ως αξία προοδευτική και υπογράμμισε ότι “δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη όσο δεν λήγουμε τόσο σοβαρά θέματα“.

Ακόμη, σημείωσε ότι για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, φταίει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Τόσκας ο οποίος αν είχε φιλότιμο, θα είχε ήδη παραιτηθεί.

 

Τέλος, για τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών, είπε πως είναι προσβλητικό απέναντι στον ελληνικό λαό, να συζητάνε σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις για το ποιες θα είναι οι συνεργασίες της επόμενης ημέρας, καθώς ο ίδιος ο λαός μέσα από τη ψήφο του και τη θέση που θα δώσει σε κάθε κόμμα θα διαμορφώσει το πολιτικό τοπίο της επόμενης ημέρας.

 

Σημεία Συνέντευξης

 

“Σήμερα στη Βουλή, συζητήθηκαν για ακόμη μία φορά όλα τα άλλα θέματα, εκτός από το θέμα που θίχτηκε.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι μια αξία προοδευτική.

Η εγκληματικότητα δεν είναι κοινωνικά ουδέτερη αλλά κάνει διακρίσεις, καθώς πλήττει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Όσο οι Έλληνες πολίτες φοβούνται για την ασφάλεια τους, χάνεται η πίστη έναντι του κράτους, ενώ δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη όσο δεν λήγουμε τόσο σοβαρά θέματα”.

 

“Δυστυχώς, έχει γίνει συνήθεια πλέον, κάθε Σάββατο βράδυ, να έρχονται οι αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να κάνουν “προπόνηση”, κάτι που είναι εξαιρετικά προβληματικό και πλήττει τη δημοκρατία μας. Θεωρώ πως είναι κατά κύριο λόγο θέμα βούλησης.

Δεν μας φταίνε ούτε τα μνημόνια ούτε η “Τρόικες” για τα θέματα ασφάλειας στη χώρα.

Φταίει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Τόσκας ο οποίος αν είχε λίγη τσίπα πάνω του θα είχε ήδη παραιτηθεί”.

 

“Το 90% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και αναξιόπιστη, γι’ αυτό άλλωστε και οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τόσο μαξιμαλιστικές απαιτήσεις.

Όσο δεν υλοποιούνται τα συμφωνηθέντα, τόσο οι δανειστές θα σκληραίνουν τη στάση τους”.

 

“Η λύση για τον τόπο είναι η προσφυγή στις κάλπες, η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και  η ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε την αναγκαία εθνική συνεννόηση που εμείς πρεσβεύουμε από το 2010”.

 

“Είναι προσβλητικό απέναντι στον ελληνικό λαό, να συζητάνε σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις για το ποιες θα είναι οι συνεργασίες της επόμενης ημέρας.

Ο λαός μέσα από τη ψήφο του θα πρέπει να δώσει εντολή για εθνική συνεννόηση, όπως έγινε τον Μάιο του 2012.

Τότε δεν το άκουσαν ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Τσίπρας γιατί όπως αποδείχθηκε στη πράξη, τους ενδιέφεραν μόνο οι καρέκλες”.

 

“Γίνεται συνείδηση μέρα με τη μέρα στον ελληνικό λαό, ότι πλέον καμία δύναμη δεν μπορεί μόνη της, οπότε ήρθε η ώρα να μπούμε σε μία βάση ορθολογισμού και λογικής για να μπορέσουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από την κρίση”.

 

“Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι σε μία προγραμματική βάση και να βρουν τα σημεία σύγκλισης. Από κει και πέρα το μέγεθος της ευθύνης του καθενός απορρέει από τη ψήφο που θα του δώσει ο ελληνικός λαός”.