Σήμερα, ως κυβέρνηση πια, φέρνετε για συζήτηση ένα Ν/Σ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Και μας ρωτάτε αν θα ψηφίσουμε τα άρθρα 1-19 που είναι ήδη νόμος του κράτους. Ο Ν. 4027/11 Διαμαντοπούλου-Γεννηματά.

Το ερώτημα δεν είναι αν εμείς τον ψηφίζουμε. Το θεαματικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση δεν τον ψήφισε στη Βουλή και τον πολέμησε με κάθε μέσο που διέθετε, έρχεται σήμερα να μας ενημερώσει ότι αφού θα έχει brand name ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει πια κανένα πρόβλημα να ψηφίσει ένα ψηφισμένο νόμο του ΠΑΣΟΚ με λίγες τροποποιήσεις. Και χαίρεστε και για την συναίνεση που διαπιστώνεται ότι υπάρχει!

Άρθρο 28 : Ιδιωτική Εκπαίδευση

Αυτό που εσείς πρεσβεύετε και δεν τολμάτε να πείτε, είναι ότι τα ιδιωτικά σχολεία για σας είναι Ο Εχθρός. Ο ταξικός , φιλοσοφικός, υπαρξιακός ΕΧΘΡΟΣ.

Δεν θέλετε να τους ασκήσετε το νόμιμο, αναγκαίο και απόλυτα θεμιτό κρατικό έλεγχο υπό την έννοια ότι ασκούν δημόσιο λειτούργημα από τα σημαντικότερα για το κοινωνικό σύνολο. Όχι, εσείς στην πραγματικότητα θέλετε να τους εξαφανίσετε. Είναι μια άποψη. Σεβαστή. Αλλά πείτε το.

Γιατί από αυτή την κακοκρυμμένη άποψή σας που δεν αρθρώνετε ως κυβέρνηση με καθαρό λόγο, ξεκινά η κάθε σας νομοθετική πρωτοβουλία στην παιδεία. Στόχος μιας νομοθετικής ρύθμισης πρέπει να είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης δημόσιας και ιδιωτικής. Όχι η ισοπέδωσή της.

Και μία ερώτηση: Επειδή κ. Φίλη είπατε ότι έχετε αυτονομία στην νομοθετική σας πρωτοβουλία το άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση θα έρθει στην Ολομέλεια; Έχουν ξεπεραστεί οι σκόπελοι;

Ξέρετε  κύριε Υπουργέ ποιο είναι το πρόβλημά της Κυβέρνησής σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί στο κόμμα “Τα θέλω όλα, Τα κάνω όλα, Και Συμφέρω”.