Σημεία τοποθέτησης

του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παύλου Χρηστίδη

στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη στην ΕΡΤ1»

με τους δημοσιογράφους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα

 

Για την πρόθεση ψήφου και το Πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τίποτα. Η επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθεί δεν αλλάζει τα δεδομένα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα από όσα δεσμεύτηκε, όχι μόνο το Γενάρη του 2015, ακόμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ενδεικτικά αξιοσημείωτη είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα προεκλογικά ότι δεν θα υπάρξει χέρι Βουλευτή το οποίο θα καταργήσει το ΕΚΑΣ ενώ χθες η κ. Καρακώστα ανακοίνωσε ότι 70.000 άνθρωποι θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ και ότι είναι φοροφυγάδες.

Οι αντιλήψεις της κυβέρνησης για τους έμμεσους φόρους μεταλλάχθηκαν. Τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα πλήττονται στην θέρμανση και την κίνηση με την άνοδο στο πετρέλαιο, τη βενζίνη και την υγραεριοκίνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσα μέτρα κι αν ψηφίσει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει και από αυτό εξαρτάται και η συζήτηση για το χρέος. Η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να δεσμευτεί. Ο ελληνικός λαός φοβάται ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία μέτρα και αυτό δεν το διασφαλίζει η παρούσα κυβέρνηση.

 

Για τον «κόφτη»

 

Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εφαρμόσει τα μέτρα που θα έπρεπε να εφαρμόσει. Έχει αποδείξει ότι τους τελευταίους 16 μήνες δεν μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές. Ο «κόφτης» αφορά θέματα παιδείας που δεν προστατεύονται. Κινδυνεύουν με απολύσεις οι εκπαιδευτικοί και με κλείσιμο σχολεία. Ο «κόφτης» αφορά οριζόντιες περικοπές. Η κυβέρνηση θα τα βρει μπροστά της, ελπίζουμε όχι και η χώρα.

 

Για το ΕΚΑΣ, τον ΕΝΦΙΑ και τη κοινωνική ισότητα

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποσχέθηκε 13η σύνταξη και σήμερα παίρνει πίσω το ΕΚΑΣ. Υποσχέθηκε κατάργηση ΕΝΦΙΑ και έρχεται περαιτέρω αύξηση. Το παράλληλο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης είναι ανύπαρκτο και οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία.

Η κυβέρνηση διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες, φτωχοποιεί τα μεσαία και κατώτατα στρώματα και την ίδια ώρα δεν λαμβάνει κανένα μέτρο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της διαπλοκή και της διαφθοράς, τη μεγάλης καθυστέρησης στη δικαιοσύνη, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις μεγάλες επενδύσεις, της ασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων επιστημόνων, των νέων αγροτών και όλων των πολιτών που αποφάσισαν να μείνουν στη χώρα και να παλέψουν εδώ.

Η εξουσία είναι πιο σημαντική για την κυβέρνηση από ότι η κοινωνική ισότητα.

 

Τέλος για τα κόκκινα δάνεια δήλωσε:

 

Η ψήφος στα κόκκινα δάνεια αφήνει τα σπίτια του ελληνικού λαού απροστάτευτα. Όποιος δεν είχε κάνει αίτημα στο Νόμο ΠΑ.ΣΟ.Κ. 2010, γνωστό και ως Νόμο Κατσέλη δεν μπορεί να προστατεύσει το σπίτι του και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αναιρέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσα ψέματα και να πει.