Σημεία συνέντευξης

Στέφανου Ξεκαλάκη

 Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

  στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α.

 και στην εκπομπή “Ισορροπίες και Ανισορροπίες”

 των δημοσιογράφων Μαρίας Γεωργίου και Γιώργου Πίκουλα

 

Την εκτίμηση ότι αποτελεί ισχυρό συμβολισμό για την ενότητα του χώρου η ένταξη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στη Συμπαράταξη, εξέφρασε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ. και στην εκπομπή της Μαρίας Γεωργίου και του Γιώργου Πίκουλα. Παράλληλα, τόνισε ότι η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί μέσα από τη συμπόρευση με το Ποτάμι & άλλες κινήσεις και συλλογικότητες του χώρου.

Σημείωσε επίσης ότι: “Είναι επιτακτική ανάγκη, να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό μέτωπο απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό, ο οποίος καταρρέει συνεχώς, αλλά κυρίως απέναντι στη δεξιά παλινόρθωση που διαφαίνεται δημοσκοπικά ότι οδηγούμαστε. Πρέπει να διαμορφωθεί μια εναλλακτική πρόταση, στην οποία θα προστρέξουν οι προοδευτικοί πολίτες του τόπου.”

Πρόσθεσε ακόμη πως: “Η ελάχιστη προγραμματική βάση σύγκλισης είναι το κείμενο της επιτροπής διαλόγου. Μεταβατικό “όχημα” του φορέα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέχρι το συνέδριο, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα.”

Τέλος επισήμανε ότι: “Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τους μη προνομιούχους της νέας εποχής που δεν είναι άλλοι από τη νέα γενιά που, πάρα τις γνώσεις και τις δεξιότητές της, μη έχοντας προοπτική, είναι με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό.”