«Αυτά τα οποία έκαναν κάποιοι υπό τον μανδύα των αγανακτισμένων, τα βρήκαν μπροστά τους – Θετικό να λέει αυτά τα πράγματα ο κ. Πάγκαλος, ως ψηφοφόρος της Ν.Δ., για την κα Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ – Είτε κάποιος θεωρεί ότι είναι βαρόνος, είτε κάποιος θεωρεί ότι είναι αυτοφωράκιας, οι χαρακτηρισμοί δεν παραπέμπουν σε πολιτικό σύστημα μιας σοβαρής δημοκρατίας».

 

«Είναι εμφανές ότι αυτά τα οποία έκαναν κάποιοι υπό τον μανδύα των αγανακτισμένων, είναι πράγματα τα οποία βρήκαν μπροστά τους και δεν αναφέρομαι στον κόσμο, ο οποίος δικαιολογημένα πληγώθηκε, αναφέρομαι σε όλους αυτούς που έστησαν καριέρες προσωπικές και πολιτικές πάνω στο αντιμνημόνιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης ανήμερα της 3ης του Σεπτέμβρη και λίγες ώρες πριν την εκδήλωση υπό την κα Γεννηματά στο Ζάππειο, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες και στην προεκλογική περίοδο, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν πολύ πλατιές συνεργασίες και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και τους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Γιατί καλά επιδιώκουν να στήσουν ένα δίπολο ανάμεσά τους, αυτά είναι ξεπερασμένα και ανήκουν σε άλλες δεκαετίες, εδώ οφείλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να διαμορφώσουμε συμμαχίες, οι οποίες μας βγάζουν από την κρίση… Έχουμε χαρακτηρισμούς οι οποίοι δεν παραπέμπουν σε πολιτικό σύστημα μιας σοβαρής δημοκρατίας, είτε κάποιος θεωρεί ότι είναι βαρόνος είτε κάποιος θεωρεί ότι είναι αυτοφωράκιας, ανήκουν σε συζητήσεις άλλων διαδικασιών. Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να παραπονείτε κανείς από αυτούς τους δύο για χαρακτηρισμούς, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στην Βουλή ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε τον κ. Παπανδρέου Πινοσέτ και Τσολακογλου, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές τον κ. Παπανδρέου με αντίστοιχους χαρακτηρισμούς… Με τσάμπα μαγκές, δεν στήνεται η έξοδος από της Ελλάδας από την κρίση».

 

Αναφερθείς στις πρόσφατες δηλώσεις του ιστορικού στελέχους του κόμματος κ. Θ. Πάγκαλου, ο κ. Χρηστίδης είπε: «Ο κ. Πάγκαλος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δηλώνει ψηφοφόρος της Ν.Δ., κατά συνέπεια νομίζω ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση ένας ψηφοφόρος της Ν.Δ. να λέει αυτά τα πράγματα για την κα Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: “Η εθνική στρατηγική του 2010 αποδείχθηκε ότι είναι η μοναδική στρατηγική. Είναι μία στρατηγική που αν είχαμε ακολουθήσει ενιαίως ως πολιτικός σύστημα το 2010, σήμερα θα ήμασταν εκτός κρίσης, έτσι όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Και με την ευθύνη της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαμε σε ένα κυκεώνα βίαιης αντιπαράθεσης…, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα, η χώρα μας να έχει ανάγκη από νέα μνημόνια, τα οποία με την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, είναι και τα πιο σκληρά τα οποία γνωρίσαμε».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Flash 96,0 F.M.:

https://www.youtube.com/watch?v=V3di5NCQqJc