Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, στην Πρωινή Ενημέρωση του ΣΚΑΙ

Κανένας μόνος του δεν θα αλλάξει το ρου της ιστορίας. Όλοι μαζί μόνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες και γι αυτό επιμένουμε στην εθνική συνεννόηση. Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν βγαίνει, ενώ οι εκλογές που ζητά η ΝΔ δεν θα αντιμετωπίσουν από μόνες τους τις αιτίες και τα αποτελέσματα της Κρίσης. Γι αυτό και σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο κανένας.

Επί δυο χρόνια η Φώφη Γεννηματά, βήμα βήμα, συνθέτει, ανανεώνει και διευρύνει την παράταξη.

Το ανοιχτό Συνέδριο της Συμπαράταξης τον Ιούνιο θα καθορίσει την πολιτική πρόταση, με την οποία η Συμπαράταξη θα απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες, στις επόμενες εκλογές. Σε αυτή την διαδικασία θα συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, όλοι όσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με τα προβλήματα των πολιτών, όπως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι σε επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και φυσικά στο κόμμα και στη νέα γενιά. Ταυτόχρονα, η πρόσκληση για συμπόρευση προς κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτή.

Η επιλογή της Προέδρου είναι καθαρή, πολιτική και σύμφωνη με το καταστατικό: Μετά το συνέδριο της Συμπαράταξης, θα προχωρήσουμε σε συνέδριο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο κάθε μέλος και φίλος του ΠΑΣΟΚ, θα αποφασίσει για την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία του Κινήματος.