*Σχετικά με το Eurogroup*
O ελληνικός λαός εκτιμώ ότι στις πρόσφατες εκλογές ψήφισε να συνεχίσουμε εντός της Ζώνης του Ευρώ, αλλά όχι με τη λιτότητα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια. Εμείς οφείλουμε ως Ευρωβουλευτές, ως Έλληνες κυρίως, να στηρίξουμε τη διαπραγμάτευση αυτή έμπρακτα. Προσωπικά, δεν ξέρω τι διαπραγματεύεται ο κ. Βαρουφάκης, επειδή όμως δεν μου αρέσουν τα παχιά λόγια, εύχομαι να διαπραγματεύεται κάτι καλό για τη χώρα. Τώρα υπάρχει το κατάλληλο κλίμα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον,, για να μειωθεί η ασφυκτική δημοσιονομική πίεση, είτε με απομείωση του χρέους, είτε με άλλους τρόπους. Σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει ένα πιστόλι στον κρόταφο, όπως πριν το Μνημόνιο, με 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα. Σήμερα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, άρα ο κύριος Τσίπρας πάει με άλλο αέρα διαπραγμάτευσης.
Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να συνδιαμορφώσουμε μαζί με την υπόλοιπη Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που συμμετέχουμε, το κείμενο που βγήκε την προηγούμενη Δευτέρα στο Στρασβούργο, το οποίο στηρίζει τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Θα είμαστε όμως απέναντι σ’ έναν δρόμο που οδηγεί τη χώρα σε περιπέτεια, αν αυτός ο δρόμος έρθει για να κάνουν κάποιοι τη στροφή τους σε άλλα πράγματα επικίνδυνα.

*Σχετικά με την ψευδή είδηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις που ανακινεί ο ΥΕΘΑ, κ. Π. Καμμένος*
Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε μια παραφιλολογία από κάποια blogs, ότι οι Ευρωβουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι καταψήφισαν μία πρόταση που έλεγε να πάρουμε πίσω τις γερμανικές αποζημιώσεις. Είναι ένα απολύτως ψευδές γεγονός, προς τιμήν του ο Μανώλης Γλέζος μόλις έγινε αυτό μας κάλεσε να βγάλουμε από κοινού όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές Δελτίο Τύπου, όπως κάναμε, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί -όσοι βεβαίως ήμασταν εκεί, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι- για να έχει η χώρα μια εθνική στρατηγική για το σοβαρό αυτό θέμα. Την ίδια στιγμή ο κ. Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε και ο ίδιος επίσημο δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε ότι “παρόλο που εγώ δε φαίνεται ότι είμαι ένας από αυτούς είναι ψευδές γεγονός”. Βγάλαμε και εμείς από το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχο δελτίο τύπου. Παρόλα αυτά, προχθές με ένα tweet ο κ. Καμμένος, που δεν είναι πλέον μόνο Πρόεδρος ενός κόμματος, είναι επίσης Υπουργός της Κυβέρνησης, συνεχίζει και αναπαράγει το ίδιο ψέμα. Πρέπει λοιπόν να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου γιατί δεν μπορεί υπουργοί της Κυβέρνησης να στήνουν καριέρες με το να σπέρνουν συνωμοσιολογία και διχόνοια στον ελληνικό λαό.

*Σχετικά με την ονοματολογία για το αξίωμα του ΠτΔ*
Το πρόσωπο πρέπει να συμβολίζει την εθνική προσπάθεια και να είναι πέρα από διχασμούς μνημόνιο-αντιμνημόνιο.